Ett steg nærmere datasenter i Gismarvik

23.04.2021
Haugaland Næringspark og Green Mountain inngår opsjonsavtale på 50 dekar
 
-Avtalen sikrer Green Mountain mulighet til å realisere sine planer om datasenterutbygging i Gismarvik i Tysvær kommune. Området har en attraktiv beliggenhet mht. fiber og infrastruktur og på sikt strømtilgjengelighet, heter det i en pressemelding.

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, ser stort potensial i etablering av nye grønne industrier på området: 

-Dette er helt i tråd med ambisjonene til Haugaland Næringspark, og med den infrastrukturen vi har på plass, kompetansen som finnes på Haugalandet, og rikelig med tilgang på ren energi, vil vi være en god lokasjon for et datasenter av denne typen. Vi ønsker Green Mountain velkommen, og ser frem til den videre prosess, sier hun.

Green Mountain har store vekstambisjoner og Gismarvik er et av områdene de har vurdert lenge. Spørsmålet har vært tilgjengelighet på strøm, men dette vil forbedres betraktelig innen 4-5 år med en ny planlagt transformatorstasjon som gir 500 MW til regionen.

-Vi kan allikevel starte første byggefase så tidlig for 2022 slik strømsituasjonen er nå. Vi har flere internasjonale selskaper som er interessert, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland.

Det er den økende etterspørselen etter datalagring og spesielt interessen fra internasjonale aktører som gjør at Green Mountain stadig ser på nye områder for videreutvikling. Norges verdibudskap om fornybar energi, lave strømpriser, stabile rammebetingelser og god fibertilgang klinger godt i ørene på internasjonale selskaper.

-Med NO-UK kabelen som snart blir realisert styrker dette verdibudskapet seg ytterligere på fibersiden. Vi ser også store muligheter til å samarbeide med annen type industri som skal etableres i området. Samarbeid hvor restvarmen fra datasenteret kan gjenbrukes i sirkulære prosjekter er spesielt aktuelt, sier Gyland.

Green Mountain designer, bygger og drifter svært sikre, innovative og bærekraftige datasentre for samlokalisering i Norge. Datasentrene opererer med 100% fornybar strøm og bruk av innovative kjøleløsninger og det norske klimaet gjør dem svært energieffektive.

Selskapet har tidligere bygget datasentre i nærheten av Stavanger, i Telemark og på Enebakk like utenfor Oslo.
 
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund