Fallende priser

04.11.2022
Optimera varsler prisendring til byggebransjen fra 1. desember
Det er fortsatt en krevende logistikk og råvaresituasjon globalt, og spesielt er produksjonskostnader knyttet til energikrevende byggevarer utfordrende i hele Europa. Men i det norske markedet er det fortsatt god tilgang på trelast og plater, kan daglig leder i Optimera Haugesund, Jarle Holden, melde.

– Derfor er det hyggelig at vi også ved dette prisskiftet kan presentere en betydelig prisreduksjon på trelast, plater og precut utover varslet og gjennomført prisnedgang 1. august og 1. oktober 2022, sier Holden.

Energiintensive produkter som isolasjon og gips, blant annet, vil fortsatt ha et høyt prisnivå, og det er forventet at VFA, innfesting vil øke i pris på grunn av et etterslep.

– Prognosene sier at stål og armering har nådd toppen og sannsynligvis er på vei ned i pris, mens EPS og XPS vil reduseres i pris fremover, forklarer han, og legger til at markedsøkonomien styrer. Det kan komme endringer i både antagelser og prognoser, ikke alltid i negativ retning.

Holden er en av panelsamtaledeltakerne under årets ByggArena neste fredag, 11. november. Der skal et knippe bransjefolk samtale om hvordan blant annet prisøkning, rentehevinger, strømpriser og mye annet påvirker bransjen. Direktør kreditt i SpareBank 1 SR-bank, Runar Skarstein, leder panelsamtalen.

Her kan du lese mer om årets ByggArena, som i skrivende stund nærmer seg 200 deltakere, litt over en uke før selve dagen.
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund