Familiebedrift feirer 50 år

19.09.2024
Håvard Skjold (daglig leder) og kona Linda Bjelland Skjold (personal, økonomi, HMS) i familieselskapet Ottar Skjold Maskin ser frem til markering av 50-årsjubileum.
Stor milepæl for Vindafjordfirmaet.
Entreprenørfirma Ottar Skjold Maskin AS ble etablert i 1974 og runder dermed 50 år. Firmaet eies og drives av daglig leder Håvard Skjold og har kontor, lager og verksted i Vats i Vindafjord kommune. Linda Bjelland Skjold, kona til Håvard, tar seg av personal, økonomi og HMS.

Håvard, som enda har noen år til han runder 50, ble fra svært ung alder involvert med i firmaet som faren Ottar startet for 50 år siden. 

-Jeg gikk vel i bleier første gangen jeg satt i en gravemaskin, humrer den blide karen som formelt startet som lærling i bedriften for rundt 25 år siden.

I dag har Ottar Skjold Maskin AS rundt 20 ansatte og omsatte i 2023 for rundt 53 millioner kroner. Skjold ser positivt på fremtiden for firmaet.

-Vi har dyktige ansatte og vi har greit med arbeid i tiden fremover. Med tanke på Rogfast og det som skjer i Haugaland Næringspark regner vi også med stor aktivitet i regionen og at det blir bra med arbeid for vår type bedrift, sier Skjold entusiastisk.

Skjold har fokus på at de ansatte har god og rett kompetanse, og er glad for at anleggsteknikk nå er et tilbud på Haugalandet.

-Vi har fokus på å løfte komptansen til våre ansatte og måten vi jobber på. Vi er også veldig glad for at VG2 anleggsteknikk nå endelig er mulig å velge for våre ungdommer i vår region. De som går denne retningen har store muligheter for læreplass.

Det er travle tider for familen Skjold og nå pågår siste planlegging for markeringen og feiring av 50 år.

-Jubileumsfesten er 28. september på Skjold Arena for ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, gamle kunder og andre inviterte, sier Linda som tar seg av logistikk og planlegging av arrangementet.

-Det er en stor milepæl for oss og noe vi virkelig ønsker å markere sammen med rundt 150 inviterte, avslutter daglig leder Håvard Skjold som ser veldig positivt på de neste 50 år i bransjen.


 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund