Ferie og flysituasjon

17.06.2022
Vi snakket med et knippe næringslivsfolk om deres ferieplaner.  
Norgesferie – og en sydentur til høsten
– I sommer skjer det mye, starter Haldor Sørgård med, salgs- og prosjektingeniør i Acrylicon, og forteller om planene for Norges-ferie.

– Vi har hytte på Vågslid og på Tittelsnes, så vi skal tilbringe litt tid på begge plasser. Planen er også å ta en kjøretur oppover vestlandet, samt kanskje en tur til østlandet, men vi holder oss i søre enden av landet, forteller han.  

Han røper også at det er en stor feiring på gang i august. Både han og kona fyller 60 år, så da har de invitert til stort kalas i Rosendal over to dager.

– Vi får gjester fra Bodø, Trondheim, Bergen og Stavanger i tillegg til folk herfra.

Ekteparet har nettopp kjøpt nytt hus, så nå blir det salg av huset de bor i, samt flytting.

Og som om ikke dette skulle være nok: Oppdragsmengden i Acrylicon Rogaland AS er meget tilfredsstillende, for tiden, kan han fortelle.

– Det er og blir travelt i hele sommer, sier han.

Sørgård er ikke veldig bekymret for flysituasjonen som regjerer for øyeblikket, men innrømmer at han la inn litt ekstra tid på flyplassene da han var i Latvia nå nylig.

Langhelgtur, Norgesferie og eksotisk tur til høsten
Jorunn Håvardsholm, daglig leder i Helifuel, liker best å være i Norge om sommeren – selv etter koronaen, kan hun fortelle.

– Vi fikk oss leilighet på Geilo i fjor og ble positivt overrasket av alt det kjekke man kan gjøre om sommeren der. Blant annet sykling i skiløypene i fjellet. Det var skikkelig gøy for hele familien, sier Håvardsholm.

Familien skal også en langhelgtur til London. Det var på hengende håret, siden ungene måtte ha nytt pass.

– På tross av lange køer så fikk jeg pass på kun én uke. Ren og skjær flaks! Da er London-turen sikret, i alle fall, sier hun lettet.

Håvardsholm er ikke en som bekymrer seg så lett, heller ikke for flysituasjonen.

– Jeg tar det stort sett som det kommer. Det har jo heller ikke stor innvirkning på det vi skal i sommer. I oktober skal jeg en tur til Marrakesh, men det er nå en stund til ennå, avslutter hun.

Ferie i nærområdet og cruise etter festivalsesongen
Torill Hagland, innehaver og daglig leder av Argus Profil, skal også ha sommerferien på hytta. Nærmere bestemt i Skjoldastraumen.

– Der koser vi oss! Vi har også planer om en tur til Bergen, og en helgetur til Røvær. På Røvær skal vi på Heine Totland-konsert, og jeg gleder meg stort til det, sier hun.

Hagland har alltid mange oppdrag i forbindelse med festivalene, men har planer om en utenlandstur etter at de er ferdige. Kanskje i september eller oktober.

– Da blir det forhåpentligvis cruise, enten til Middelhavet eller Karibien. Jeg er veldig glad i å dra på cruise, forteller hun.

Flyprisene er ikke et problem for henne akkurat nå, og hun håper at ting endrer seg til høstens tur.

– Uansett tror jeg vi må innse at alt har blitt dyrere nå. Det ser jeg også på jobb. Transportprisene har gått til himmels, og vi støter stadig på varemangel og leveranseforsinkelser. Krigen i Ukraina merkes, sier Hagland til slutt.

Dolomittene og Tyrkia – og litt her hjemme
En som blant annet skal utenlands i sommer, er Birge Nymark, daglig leder for Meny Aksdal.

– Jeg skal en uke på fjellvandring i Dolomittene i Italia i juli. Da blir det vandring i et fantastisk landskap kombinert med gode overnattingsplasser og nydelig mat, forteller han.

Nymark tar også med seg ungene til Tyrkia en uke.

– Flysituasjonen er jo litt usikker for tiden, men vi kan ikke annet enn å krysse fingrene og håpe det går bra, sier han.

Begge turene er med Norwegian-fly, noe han føler er hakket tryggere akkurat nå for tiden.

Foruten de to utenlandsturene blir det ferie på hjemlige trakter.

– Jeg skal slappe av og ellers gå tur i fjellet og være litt på sjøen i båten. Disse tingene er kjekkest i fint vær, så jeg håper det blir bra. Men det er jo en slags ‘fint vær-garanti’ på utenlandsturene, og det er jo derfor det frister å komme seg ut litt også, sier Nymark.
Reiseliv
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund