Flere ministerbesøk på én uke

11.06.2021
Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld (Til høyre) avbildet sammen med olje- og energiminister, Tina Bru, under et av flere ministerbesøk de siste ukene. Foto: Haugaland Næringspark
Politikerne følger nøye med på den spennende utviklingen på Gismarvik
Det er lite å si på interessen for Haugaland Næringspark om dagen, og kraftsituasjonen er med på å bidra til at pilene på mange måter peker mot Gismarvik. I en pressemelding til Næringsforeningen oppsumeres besøksaktiviteten i Gismarvik de siste ukene.

Forrige uke var Senterpartiet i Rogaland ved andrekandidat Lisa Marie Ness Klungland og varaordfører i Tysvær, Sven Ivar Dybdal på besøk, mandag denne uken ønsket landbruks- og matminister Olaug Bollestad å få en omvisning, og tirsdag var olje- og energiminister Tina Bru gjest i landets største regulerte næringspark.

– Det var spennende å se og høre om en næringspark som er så klar for de nye grønne industrietableringene i Norge, sa Bru etter besøket.
 
Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, er glad for interessen statsrådene legger for dagen.
 
– Det er kjekt å vise frem de mulighetene som ligger i Haugaland Næringspark, og flott å oppleve at statsrådene ser viktigheten av det arbeidet som er gjort i parken gjennom mange år, med ferdigregulerte arealer, utviklingen av havnen, infrastrukturen som er på plass og all den grønne kraften vi har tilgang til, sier hun.
 
Det har tatt tid å komme dit næringsparken er i dag, men det grundige forarbeidet som er gjort gir nå parken klare fortrinn.
 
– For store industrietableringer, er det ikke nok å finne et område, for dem finnes det mange av. Det som gjør Haugaland Næringspark ekstra attraktiv som lokasjon er at vi har alt klart. Forholdene ligger til rette, og det er mulig å komme i gang nokså umiddelbart. I tillegg ligger vi midt i en industririk region med en type kompetanse som betyr mye for de som vurderer å etablere seg, sier Fjeld.
 
Hun har på ingen måte opplevd politikerbesøkene som høflighetsvisitter eller PR-stunt.
 
– Jeg opplevde dem snarere som oppriktig interesserte, med gode spørsmål og et ektefølt engasjement for de grønne næringene og hvor den nye verdiskapingen skal skje. De kjenner regionen vår godt, og vet hva vi står for, sier Fjeld.


 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund