Frittalende statistikksjef på ByggArena 8. november.

22.10.2024
Statistikksjef i NAV, Ulf Andersen.
Norge kan lett spare sykefravær tilsvarende nesten en million dagsverk.
Den frittalende og svært engasjerte statistikksjefen i NAV, Ulf Andersen, er i vinden som aldri før. Med rundt 150 foredrag dette året formidler Andersen statistikk om utenforskap, inkludering, uførhet og sykefravær på en måte som får politikere, bedrifter og organisasjoner virkelig til å lytte. ByggArena-aktuelle Andersen er kjent for å formidle statistikk på en fremragende måte.

Du har et brennende engasjement, kan din statistikk og holder mange foredrag. Hvor får du energien fra?


- Jeg får energi av å fortelle om to ting jeg bryr meg veldig om: Statistikk og det norske velferdssamfunnet. Jeg tror alle kan like statistikk hvis det presenteres riktig, og jeg mener alle skal være stolte av det velferdssamfunnet Norge har bygget, sier Andersen.


Etter din mening, hva er det viktigste samfunnet kan gjøre for å hindre utenforskap?


- Det er to hovedting for å hindre utenforskap: Sørge for at ungdommen vår fullfører videregående og får en god overgang til voksenlivet, og sørge for at færrest mulig faller fra underveis. Det siste handler mye om helseutfordringer, så kontinuerlig arbeid med arbeidsmiljø, nærvær og hindre langvarige sykefravær er nøkkelen, sier Andersen entusiastisk.

Du møter mange politikere og beslutningstagere gjennom din jobb. Hva bør de prioritere? Hva virker når det for eksempel gjelder utenforskap?

- For politikere handler det om at man må investere i de riktige tingene for å unngå utenforskap og legge forholdene til rette for inkludering, mens for arbeidsgivere handler det om å senke kravene litt slik at vi slipper til flere og gi noe mer økt fleksibilitet i arbeidslivet.

Og vil du vite hvordan Norge lett kan spare sykefravær tilsvarende nesten en million dagsverk? Da må du få med deg Ulf Andersen på ByggArena 8. november.

Se program for ByggArena her
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 Sør-Norge
Hydro
Eurojuris Haugesund