Gassco fikk ærespris

18.01.2023
F.v. Erik Sverre Jenssen, styreleder i NPF, Randi Viksund, Gassco og Kåre R. Vagle, daglig leder i NPF.
NPF-prisen er bransjens høyeste utmerkelse
‘Noen ting i livet tar vi bare for gitt. De bare er der. Ting går sin vante gang.  Aldri noe tull. Vi vet vi kan stole på dem. De leverer.’

Slik lød innledningen til begrunnelsen for prisoverrekkelsen av NPF-prisen, selveste æresprisen, i Norsk Petroleumsforbund, under Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord 10. januar.

– Prisen kom helt uventet på oss, men det var en særdeles hyggelig overraskelse, sier Randi Viksund, Senior Vice President Staff and Business Support i Gassco.

Gassco ble i innledningen blant annet beskrevet som en enhet som er helt unik i verdenssammenheng. Ingen land har noe lignende. Enheten er etablert for å tjene alle som produserer olje og gass på helt lik linje, og har en arkitektur og modell som er basert på samordning, fleksibilitet og maksimal utnyttelse. Med en oppetid på over 99%.

Juryens begrunnelse:
‘NPF-prisen i år tildeles Gassco som gjennom sitt arbeid bidrar til sikker og effektiv gass leveranse til Europa. Det siste året har Europa og Norge fått øynene opp for hvor viktig jobben de utfører er. Gassco og den norske gass infrastrukturen er en bærebjelke i Europas gass-forsyning der Norge, etter bortfall av Russisk gass, har blitt den største leverandøren. Prisen er en anerkjennelse for den innsats som er gjort gjennom 20 år for sikker og pålitelig leveranse av energi, for stadig å se etter nye muligheter for økt fleksibilitet og robusthet, og som en stimulans til videre engasjement.’

Selve prisen var et litografi av den norske kunstneren Inger Sitter (1929-2015). Litografien er navngitt U.T (Uten Tittel).
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund