Gir seg etter 18 år som konsernsjef

24.01.2022
Foto: Haakon Nordvik
– Det har vært et privilegium å få jobbe med alle de flotte og dyktige folkene i Haugaland Kraft gjennom mange år, sier konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga.
Olav Linga slutter i Haugaland KRaft 01.09.2022 - etter 18 år som konsernsjef. Det skriver selskapet i en pressemelding.

-Linga orienterte høsten 2021 styret om at han ønsket å gå av som konsernleder. Styreleder Petter Steen jr. gir uttrykk for at Linga har gjort en enestående jobb for Haugaland Kraft gjennom 18 år som leder. Han uttaler at det hele veien har vært et svært godt, tillitsfullt og nært samarbeid mellom styret og konsernsjefen, heter det i pressemeldingen.

Olav Linga fyller 65 år og har vært ansatt i Haugaland Kraft AS siden 2004. Konsernet har over 500 ansatte, og er et av de største energiselskapene i Norge. Haugaland Kraft med datterselskaper har over tid hatt en god utvikling og levert gode resultater sammenlignet med andre selskaper i samme bransje.

– Det har vært et privilegium å få jobbe med alle de flotte og dyktige folkene i Haugaland Kraft gjennom mange år. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen. Takket være utrettelig innsats fra kompetente og dedikerte medarbeidere i hele selskapet er Haugaland Kraft i dag et sterkere og mer konkurransedyktig selskap. Gjennom de siste årene er det blitt gjennomført flere større strukturendringer og oppkjøp som har styrket konsernet til det en ser i dag, sier konsernsjefen.

Steen jr. forteller at Linga har satt dype spor i Haugaland Kraft:

-Olav Linga har, i nær forståelse med styret, vært arkitekt og gjennomfører for de store restrukturerings- og fusjonsprosessene som har gjort Haugaland Kraft til et mye større og mer solid selskap i løpet av hans ledertid. Han har vært en respektert og svært godt likt sjef av konsernets ansatte. Den tilliten han har hatt fra både eierne, styret og de ansatte, har gjort det mulig for han å lede selskapet og utvikle virksomheten på en slik flott måte. Olav har levert langt utover det man til vanlig forventer av en leder. Han vil bli savnet når han går fra bordet, men vi unner ham også å få roligere dager, avslutter styreleder Steen jr.

– Olav har vært en raus, inkluderende og klok leder med gode strategiske og analytiske evner. Sammen med dyktige ansatte, styre og eiere har han ledet arbeidet med å styrke posisjonen til Haugaland Kraft som foretrukket leverandør av kraft og nettjenester til privat- og bedriftskunder over hele Sør-Vestlandet. Olav har posisjonert selskapet som en viktig regionsbygger, som tar samfunnsansvar og yter store ressurser innenfor mange ulike utviklingsprosjekter. Under Olavs ledelse har Haugaland Kraft utviklet nye forretningsområder, økt omsetning og resultat, samt femdoblet selskapets verdier. Eierne takker Olav for godt samarbeid, sier ordfører i Karmøy Kommune, Jarle Nilsen.

Linga slutter som konsernsjef 1. september, men vil fortsette en tid fremover som rådgiver i konsernet. Prosessen med å rekruttere ny konsernsjef har startet.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund