Gir strømprisene motbør

22.09.2022
Daglig leder Reidar Horneland hos Hiernagla Brenneri. Nå er det snart klart for lanseringe av den nye ginen 'Motbør' - en liten protest mot høye strømpriser.  
Lansering på gang – med stikk til ekstreme strømpriser
De fleste bedrifter kjenner godt på strømprisene om dagen, men ikke alle tyr til vedfyring i produksjonen for å spare på strømutgiftene...

Sveiobaserte Hiernagla, regionens eneste brenneri, er klar med sitt nyeste produkt; Den nye ginen som lanseres i november er “destillert i mørket over åpen flamme”.

– Vi måtte finne på noe gøy nå som vi opplever ekstrem strømprisøkning, sier daglig leder Reidar Horneland hos Hiernagla.

Det lokale brenneriet lager i hovedsak whisky, men har også gin, akevitt og rom på repertoaret. Ginen Værbitt Skogsbær vant de dobbelt gull for i San Fransisco World Spirits Competition i april.

Motbør
Det er ikke bare fremstillingsmetoden som er en aldri så liten protest mot de skyhøye strømprisene. Både navnet og etiketten taler sitt tydelige språk.

– Ginen har fått navnet Motbør og på etiketten går det fram at inntektene fra salget går til å dekke brenneriets strømregning, smiler Horneland.

– Eller deler av den, i det minste, legger han til.

– Vi ansatte en ny person i produksjonen for ikke så lenge siden, og planen var at produksjonen skulle dobles fra og med i år. Men etter å ha regnet på det fant vi ut at strømregningen i så fall ville kommet opp i minst 150.000 pr. måned, så doblingsplanene er lagt på is inntil videre.

– Egentlig ville en dobling av produksjonen vært mer energieffektiv, ettersom vi da kunne gjenvunnet det varme vannet. Men nå får vi uansett jobbet godt med oppskrifter til neste år og ryddet en del. Nå ser vi frem til lansering 2. november, avslutter han.  


Slik ser etiketten ut på den nye ginen fra Hiernagla. 'Motbør' er en liten protest mot de høye strømprisene. 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund