Girl Tech Fest

16.11.2022
Glade 5. klassinger fikk en anderledes og inspirerende skoledag på Girl Tech Fest 
Foto: Miriam Skår, Bouvet
Interessen – og deltakelsen har aldri vært større…
 
Tirsdag denne uken gikk Girl Tech Fest av stabelen. Som tidligere var det Haugesund Folkebibliotek som huset framoverlente, nysgjerrige og engasjerte jenter i 5. klasse gjennom en annerledes skoledag md teknologiske workshops – og masse gøy!    

-Aldri før har det vært flere jenter påmeldt og aldri før har det vært flere veiledere som tar seg dagen fri fra jobb – men allikevel ser vi at vi ikke får dekket behovet. I år har vi ryddet plass til 116 jenter fra Lillesund, Skåredalen, Gard, Saltveit og Austrheim,sier Anette Friestad fra Bouvet.  
 
- Det var over 300 jenter som ønsket å delta. Det er selvsagt leit og frustrerende å måtte avvise så mange, så her må vi legge hodene i bløt for hvordan vi kan få til å ta i mot enda flere neste år, legger Bergitte Tønnesen Andersen fra CGI til.   

Initiativtakere og ansvarlige for arrangementet lokalt er som tidligere Uni Micro, CGI og Bouvet, men flere teknologibedrifter har kommet til i løpet av de tre årene TechFesten har blitt arrangert; Bedriftene stiller med kvinnelige rollemodeller som veiledere, som alle har god og bred erfaring innen teknologi. I tillegg til CGI, Bouvet og Uni Micro, deltok Datek, RamBase, AutoStore og Haugaland Kraft påå arrangementet.   

Ivrige 5. klassinger fikk presentert et spennende program, som Næringsforeningen med selvsyn så inspirerte og engasjerte:
 
  • Programmering i Scratch
  • Robotikk og lek med HTML/CSS
  • Problemløsning/Design/UX
  • Blokkprogrammering med Micro:Bit
 
Derfor er GirlTechFest viktig!
-Hensikten med arrangementet er å vekke jenters interesse for teknologi. 
Allerede i dag er det mangel på kompetanse innen teknologi- og IT-sektoren. I fremtiden vil dette være av samfunnskritisk betydning. Et virkemiddel for å få interessen opp, er å vise at teknologi kan være både spennende, moro og lærerikt. 
Haugalandet vil ha stort behov for teknologikompetanse i årene fremover, derfor er det viktig å vekke lokal interesse tidlig, fastslår arrangørene.   
 
GirlTechFest er Norges største teknologifest for 5-klassejenter. Girl Tech Fest arrangeres flere steder over hele landet denne uken.
 
 
 
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund