Har du også uttalt det feil?

01.04.2022
Speira satser blant annet på sirkulær økonomi og resirkulert aluminium
Valseverket fikk nytt navn og eiere i juni 2021, men ikke alle er kjent med det nye navnet – eller hvordan det uttales
Speira er det nye navnet på valseverket på Karmøy, tidligere eid av Hydro.

– Å bli et nytt selskap med nytt navn og ny strategi har gjort en forskjell. Alle her på Karmøy kjenner valseverket, og vi gleder oss til at de skal få bli bedre kjent med det vi kaller «The Speira spirit», sier Pål Tage Endresen, leder av valseverket.

Speira satser for fullt på sirkulærøkonomi og vil være en pådriver for dette. De satser blant annet stort på resirkulert aluminium.

– Speira er noe nytt, selv om mange kjenner valseverket fra før. Vi har fått ny giv og vi vil sette standarden for kvalitet og bærekraft i vår bransje. Det er ikke bare hva vi gjør, men hvordan vi gjør det, sier Endresen.

Den nye given har gitt nye rekorder i produksjonen, og nylig ble det kjent at selskapet kjøper opp den europeiske resirkuleringsvirksomheten til Real Alloy, som har to anlegg i Norge.

Det kan synes som de er inne i en god spiral, som også er en god huskeregel for hvordan navnet uttales; [spira], og en god beskrivelse for satsingen på sirkulær økonomi og resirkulering av aluminium. Dette gjenspeiles også i logoen.


Leder av valseverket, Pål Tage Endresen, og logoen til Speira som bl.a. gjenspeiler sirkulær økonomi
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund