Haugaland Kraft investerer millionbeløp i norsk teknologiselskap

25.01.2021
Fra venstre: Trond Westgaard, Daglig leder Datek Smart Home AS, Per Berg, Daglig leder Datek Next AS, Øyvind Sløgedal, Daglig leder Datek Light Control AS, Anders Westgaard, Administrerende Direktør i morselskapet Datek AS. Innfelt nede til høyre, konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga.
-Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.
Haugaland Kraft og Lyse går inn med millionbeløp i en av Nordens ledende leverandører av IoT-produkter og løsninger. Nå planlegger Datek offensiv vekst de neste årene.

– Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspunkt i ønsket om å være en god og nær samarbeidspartner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.
 

Utvikler fremtidens løsninger

Datek har lang erfaring med løsnings- og produktutvikling. Disse varierer fra flåtestyring (tog, lastebiler, busser og biler), sentral styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser, løsninger for smarte bygninger og smarthusløsninger.
Datek skiller seg ut fra mange andre teknologileverandører innen IoT-sektoren ved at de har investert store beløp over mange år i å utvikle egen teknologi. Datek mente tidlig at det ville være viktig å eie egen teknologi for å kunne tilby kundene forutsigbare forretningsmodeller og betydelig lavere priser, trygghet rundt innsamlede data og «made in Norway» som et kvalitetsstempel.

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial i selskapet innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier Lyses konserndirektør tele, Toril Nag.
 

Investerer 50 millioner

De to konsernene investerer til sammen 50 millioner kroner i selskapet, som nå planlegger med betydelige vekstambisjoner. Datek vil lyse ut mange spennende stillinger innen kort tid. Stillingene skal være rettet mot arbeidet med å videreutvikle eksisterende produktportefølje, men også utvikle nye smarte løsninger rettet mot både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet har i dag 45 ansatte, og vekstplanene innebærer en dobling av antall ansatte i løpet av de neste par årene.

– Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden, med de kommersielle synergiene, kompetansehevingen og kapitaltilførselen det medfører, oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek.

Haugaland Kraft og Lyse har totalt en eierandel i Datek på 32,18 prosent gjennom det nystiftede holdingselskapet Sensortek Holding, som eies 50/50 av de to aktørene.

Datek er en av Norges ledende leverandører av IoT-løsninger med fokus på smarte hjem, smarte byer og smart helse. Selskapet har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund