Haugesund og Karmøy har landets høyeste tapsandel ved boligsalg

03.02.2023
Det melder sjeføkonom i Prognosesenteret, Nejra Macic, i Dagens Næringsliv.
Haugesund troner på topp når det gjelder tapsandel for 2022 med 35,2%, tett fulgt av Karmøy (33,9%) og Sandnes (32,1%). Dette kommer frem i en sak i Dagens Næringsliv skrevet av sjeføkonom Nejra Macic fra Prognosesenteret.

Tallene er hentet ut fra tinglysninger og grunnboka. Tinglyste boliger sammenlignes med hva selger kjøpte boligen for. Transaksjonskostnader trekkes deretter fra overskudd og deles på antall år boligen har vært i selgers eie for å se hvordan avkastningen har vært, sett i forhold til prisvekst.

Hvor lang tid man har eid en bolig før man selger har en del å si for tapsandelen. Rangeringen er basert på kommuner med mer enn 10.000 innbyggere og kommuner med minimum 500 tinglysninger ila. året.

– Vår region har et ganske flatt prisnivå, og vi får ikke de voldsomme oppgangene eller nedgangene, mener daglig leder og eiendomsmegler Hugo Wee i Eiendomsmegler A.

Ifølge Macic tronet Stavanger lenge på topp i statistikken, med en tapsandel på rundt 66%. Men boligprisene steg i løpet av pandemien, og dermed har de nå falt til en fjerdeplass for fjoråret sett under ett, forklarer hun.

Tapsandelen likevel synkende i vår region
– At Haugesund for 2022 har landets høyeste tapsandel påvirkes av flere faktorer, og hvis man ser nærmere på tallene har tapsandelen sunket. Den var oppe i 56,6% for september i 2020, sier sjeføkonomen.

Markedet oppleves godt, melder Hugo Wee, selv i denne merkelige tiden vi og resten av verden er inne i.

– Det er god aktivitet hos meglerne, med mange salg og nye salgsoppdrag, sier han.


Daglig leder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler A, Hugo Wee
Eiendom
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund