Henter inn ny kapital

01.12.2021
Mor og datter, Vibeke Vestre og Alexandra Germyn er gründere av Sky of Norway og løsningen SkyHome. (Foto: Validé Haugesundregionen)
November har vært en travel måned for inkubatoren Valide. Sky of Norway er en av årsakene...
Mange bedrifter i selskapets portefølje har lykkes i å skaffe kapital til fortsatt vekst.
Inkubator Validé Haugesundregionen skal hjelpe gründere og bedrifter som har gode forretningsideer med å få ideene fram til lønnsom virksomhet. Bedrifter som tas opp i inkubatoren vil kunne få tilført kompetanse, kapital og nettverk.
Her er smakebiter fra Valides nyhetsbrev for november:

Sky of Norway 

Torsdag 25. november kunne grunder Vibeke Vestre og selskapet Sky of Norway gjennomføre sin 3. emisjon, og juble over hele 7,1 millioner kroner i innhentet kapital. Både eksisterende og nye investorer tegnet seg for betydelige beløp.
Skyhome er en digital plattform for interiørdesignere/arkitekter som forenkler arbeidsprosessene, som gir optimal logistikk og gode kundeopplevelser. Sky of Norway ble inkubatorbedrift hos Valide i 2019


Arkos 

- Krabbe er en stor mulighet for mange nye lønnsomme arbeidsplasser basert på norsk sjømat og lokalsamfunn, hevder Thore Ivar Thorsen og Kjell Harald Aarthun, grunderne bak Arkos.
Arkos' nye krabberensingsmaskiner kan erstatte tidkrevende manuell rensing. Det er et stort eksportmarked for krabbekjøtt, og dessverre går store mengder krabbekjøtt til spille langs kysten.

Arkos fikk i sommer tilsagn om 2 millioner kroner fra Innovasjon Norge til satsingen, og hentet ytterligere 2,5 millioner kroner i ekstern kapital, bl.a. fra Karmøy Næringsfond. 
En ny produksjonlinje er nylig installert på Island, ettersom maskinene også fungerer godt på islendingenes "Rock crab". 


Salarsafe

Etter å ha vunnet delfinalen i GründerAcademy i vår, dro de også i land den gjeveste prisen i landsfinalen og en pengepremie på kr 250 000,- fra Sparebank1 SR-Bank. Da dette ble kjent ble det rift om aksjene som lå ute på folkefinansieringsplattformen Dealflow.
Totalt ble det hentet inn 6 millioner i denne runden, som skal gå til utvikling av elektronisk system for skremming av pigghå i oppdrettsbransjen. Sammen med tilskudd på 3,4 millioner kroner fra Innovasjon Norge, skal finansieringen dekke ferdigstillelse av fullskala piloter og testing i anlegg. - En kommersiell løsning forventes å være klar i 3. kvartal neste år, sier styreleder Jarle Lønning. 


HT Gjerde Norge

Merekevarebygging er relevant for mange inkubatorbedrifter. HT Gjerde Norge har 17 franchisetakere over hele Norge, og kunne forrige uke lansere et helt nytt markedsprogram på den årlige franchisesamlingen på Gardermoen. Valide var med og presenterte grunnlaget for merkevarestrategien - en prosess gjennomført som en del av inkubatoren og Åse Tveit Samdals masterstudium på BI i 2020. 

Etter omstrukturering i 2019 og heftige sparetiltak også i 2020 har selskapet nå posisjonert seg for ny vekst. Styreleder Vidar Monsen har vært operativ i perioden, men overlater nå den daglige ledelsen til Bjørn Schulz, som starter i jobben 1. desember.

Her er fakta om Valide:


Eiere og styre:

Validé Haugesundregionen AS ble stiftet som Ipark Haugesundregionen AS i 2010, og eies av Validé AS (50 %), Rogaland Ressurssenter AS (34 %) og Norce Innovation AS (16 %).

Styret:
  • Mariann Salvesen  (styreleder)
  • Jan Håland
  • Eirik Sønneland
  • Kjersti Vikse Meland
  • Liv Reidun Grimstvedt
  • Anne Kristin Helgeland
  • Kjetil Hetlevik Johansen
Åse Tveit Samdal er daglig leder og forretningsutvikler i selskapet. Rikke Lønning er forretningsutvikler. 
 
Ar
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund