Hvor viktig er det egentlig?

14.09.2023
En forutsetning for å utnytte det fulle potensialet i en gruppe, mener Leder & HR-dag aktuelle Bård Fyhn.
 
Det er psykologisk trygghet det siktes til – og det skal handle om, når forskeren Bård Fyhn fra Norges Handelshøyskole står på scenen på årets Leder & HR-dag 5. oktober.

Psykologisk trygghet er et begrep stadig flere har et forhold til. Det er utvilsomt et økende fokus i svært mange organisasjoner på å bygge psykologisk trygge team.
Psykologisk trygghet stikker dypere enn teamsammensetningen. Det handler om relasjoner, om kulturen vi bygger, og normene vi setter, hevder Fyhn – og legger til:
-Graden av den psykologiske tryggheten kan forklare hvor effektivt teamet er.

Fyhn understreker betydningen av å skape trygghet og relasjoner som er så robust at gruppen tåler uenighet og dermed kan møte en potensiell konflikt på en konstruktiv og god måte. Han er vel vitende om at dette kan være en utfordrende oppgave, men insisterer på at belønningene er verdt innsatsen.

Bård Fyhn jobber ved NHH Norges Handelshøyskole. Der har han de siste årene tatt en doktorgrad om psykologisk trygghet i team. Han er utdannet offiser fra Sjøkrigsskolen og siviløkonom fra NHH. Gjennom 15 år i Forsvaret har han operativ erfaring fra inn- og utland, samt flere år som lederutvikler ved Sjøkrigsskolen

På Leder & HR-dagen gir Bård Fyhn gir oss innsikt i betydningen av psykologisk trygghet i organisasjoner.
-Psykologisk trygghet er ikke bare en myk faktor; det kan være en nøkkelkomponent for suksess. Når mennesker føler seg trygge på jobben, er de villige til å ta risiko, dele ideer og samarbeide på en måte som gir organisasjoner en klar konkurransefordel, avslutter Bård Fyhn, som kommer på Leder & HR-dagen 5. oktober for å dele mer om psykologisk trygghet!

Her kan du lese mer om årets Leder & HR-dag:  https://www.nforeningen.no/leder-hr-dagen-2023 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund