Imenco AS ble kåret til “Årets bedrift”

18.03.2024
Imeco ble kåret til Årets bedrift 2023. Her mottar eier og styreleder Geir Egil Østebøvik den gjeve prisen som ble delt ut av fylkesordfører Ole Ueland.
«En nyskapende og enestående bedrift» ifølge årets jury, som også tildelte en «Bragdpris» til Tore Gautesen i Karmsund Havn.
 
Det var en spent stemning i en fullsatt Maritime Hall under etterfesten til Haugalandskonferansen. De nominerte til «Årets bedrift 2023», var Sandvold & Velde Supply, UniSea, og Imenco, som tils lutt trakk det lengste strået, i en tøff konkurranse ifølge juryleder Lillian Medby.

- Vi er heldige som har utrolig mange spennende bedrifter i regionen vår! Det gjør juryens jobb både enkel og vanskelig. Juryen har hatt en grundig og god prosess, og har vurdert over 30 nominerte bedrifter, sa Medby på scenen før vinneren ble kåret, til stor applaus fra salen.

Prisen "Årets bedrift 2023" ble delt ut av fylkesordfører i Rogaland, Ole Ueland, som leste opp juryens begrunnelse for tildelingen (se i bunn av saken). Den ble mottatt av eier og styreleder Geir Egil Østebøvik, som fortsatt er aktiv, men har overlatt det daglige lederansvaret til Rune Bringedal.

Etter utdelingen av «Årets bedrift», ble Havnedirektør Tore Gautesen tildelt prisen «Årets bragd» for hans ekstraordinære innsats for selskapet.

-På hele regionens vegne ønsker juryen å takke Tore Gautesen for den formidable innsatsen han har lagt ned på så mange viktige områder. Vi vil også benytte anledningen til å ønske Tore et stort lykke til i hans nye stilling som daglig leder i Norwegian Offshore Rental, sa Lillian Medby. Tore Gautesen var bortreist for anledningen, men det ble avspilt en video med en takkehilsen fra Gautesen (se bilde under)Årets jury har bestått av:
Lillian Medby, leder (Haugesund Sparebank)
Anne Kristin Helgeland (Rogaland Ressurssenter)
Hanne Beate Grutle (DNB)
Espen Sunde (PwC)
Jostein Aksdal (Bergen Capital Management)
Marte Jensen (Rogaland fylke)

Juryens begrunnelse for «Årets Bedrift 2023»:
 
Årets prisvinner kan definitivt relateres til konferansens tema som er Muligheter.
Bedriften har sett og utnyttet teknologiske og markedsmessige muligheter gjennom flere ti-år, og er en bedrift som er tuftet på entreprenørskap og evnen til å utvikle og kommersialisere gode produkter og løsninger for ulike næringer. Dette har de gjort gjennom solid handlekraft og gjennomføringsevne, og selskapet har hatt en fantastisk vekst, år etter år.
Selskapets ledelse har hatt høye ambisjoner og samtidig hatt beina godt plantet på jorden.
Fokus har vært rettet mot kompetanse og innovasjonsevne fra første dag. Selskapet har en stor FoU avdeling, og gode økonomiske resultater har i stor grad blitt re-investert i utvikling innen stadig nye forretningsområder. De leverer i dag løsninger innen blant annet akvakultur, forsvar, olje og gass, havbruk og fornybar energi. Selskapet jobber i dag mot det hårete målet om å bli «Telenor under vann», gjennom utvikling av nettverk for undervannskommunikasjon.
Bedriften ble etablert for 45 år siden, da som et ingeniørselskap for den petro-maritime næringen i regionen. Geir Egil Østebøvik kjøpte selskapet i 1999, og har gjennom produktutvikling og nye forretningsområder bygget det opp til å bli en stor aktør over hele verden.
Bedriften har gjennom mange år hatt stor vekst, og omsatte for første gang for over 1 milliard kroner i 2023. Ca 15% av veksten har skjedd gjennom oppkjøp, resten er organisk vekst. Selskapets 450 ansatte er fordelt på lokasjonene Norge, UK, USA, Brasil, Chile og Kina.
Eier og styreleder Geir Egil Østebøvik er fortsatt aktiv, men har overlatt den daglige ledelsen til Rune Bringedal.
Bedriften vi skal frem til er en nyskapende og enestående bedrift lokalisert midt i hjertet av Haugalandet, og vi har gleden av å kåre Imenco AS til Årets Bedrift på Haugalandet.


Bilde under: Juryleder Lillian Medby, Geir Egil Østebøvik, Imenco, og fylkesordfører Ole Ueland.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund