"Jeg mislykkes aldri: Enten så lykkes jeg - eller så lærer jeg!"

26.08.2021
Sissel Naustdal har bl.a vært gjesteforeleser i kurset Leadership in Action på BI. 7. oktober kommer hun til Leder & HR-dagen
Growth Mindset handler om tenkemåte og mestringstro – og har stor betydning for organisasjonens endringsvilje og vekst, mener Leder & HR-dag-aktuelle Sissel Naustdal…

 
Sissel Naustdal, daglig leder i MadeToGrow, er en av landets fremste eksperter innen «Growth Mindset». Hun mener sitatet gir et godt bilde på prinsippene bak konseptet.   

Forskningen har sitt utspring fra Stanford University – og metodene har blitt kjent som en X-faktor i læring, mestring og prestasjoner. Forskningen er knyttet til nyere kunnskap om hjernens formbarhet - og handler om forståelsen av vår evne og vilje til å utvikle vårt potensial – og dermed fremme læring, utvikling, og ikke minst; høyst nødvendig endring. 

Microsoft og Creuna er eksempler på organisasjoner som baserer sin kultur- og organsisasjonsutvikling på prinsippene om Growth Mindset. 
Sissel Naustdal gjennomførte det første norske forskningsprosjektet innen Growth Mindset. 

Når Sissel kommer til Leder & HR-dagen 7.oktober er det for å gi et innblikk i dette spennende forskningsfeltet, hva det innebærer å ha et growth vs. fixed mindset, og ikke minst;  verktøy til hvordan man kan utvikle organisasjonens og egen innstilling og tankegang.   

Viktige lederkvaliteter i den nye normalen
En growth mindset kultur er avgjørende for fremtidens organisasjoner, ifølge Naustdal – og utdyper: -Det å være ærlig og autentisk, god til å kommunisere og involvere, samt evne å bygge tillit og gode relasjoner, har vært viktig lenge, men post-corona gjør slike lederkvaliteter ekstra viktige. Det er fordi dette er fundamentalt for å være tilpasningsdyktige, innovative og endringsvillige, både som individer og organisasjon. I tillegg har mange gjennom coronatiden blitt mer bevisste på om de jobber for en arbeidsgiver som er bevisst sitt samfunnsansvar og som vil bidra til en bedre verden, slik at man som ansatt kjenner at det gir mening å bidra til virksomhetens mål. Ledere som får til denne kombinasjonen mener jeg er ledere som vil tiltrekke seg de beste medarbeiderne og få til og skape de beste resultatene. Det som en gang var «soft skills» og ofte undervurdert i verdi, er nå essensielt for å skape gode og varige verdier, fastslår den erfarne organisasjonsutvikleren og grunderen Sissel Naustdal.

Sissel Naustdal kan du høre på Leder & HR-dagen 7. oktober. Her kan du lese mer om arrangementet: https://lederhrdagen.nforeningen.no/

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund