Kåret til årets Clarion Collection-hotell

24.06.2022
Stor jubel da Hotel Amanda ble kåret til Clarion Collection Hotel of the Year. Foto: Erik Krafft.
Hotellet er nå oppe på samme nivå som før pandemien
Den gjeve prisen ble utdelt på Vinterkonferansen på Friends Arena i Stockholm i Sverige. Konferansen blir vanligvis avholdt i januar – derav navnet, men ble altså utsatt til 19.-20. juni i år.

Nordic Choice-kjeden, som nå endrer navn til Strawberry, deler ut ‘årets hotell’-priser i samtlige underkjeder. Årets pris i Clarion Collection gikk altså til Hotel Amanda. Hotelldirektør Malla Holden er naturlig nok veldig fornøyd.

– Denne prisen betyr veldig mye for oss. Sist vi vant var i 2014 (for året 2013). Hotellbransjen har vært gjennom mange utfordringer gjennom årene, som finanskrise, oljekrise og pandemi. Og Haugesund by er jo en by som er avhengig av prosjekter fra Aibel og ellers gode tider i Norge, sier Holden.

Hotellet har imponert hovedkjeden. Selv under pandemien. I 2021 hadde hotellet en omsetning på 44 millioner kroner og et belegg på 70%. Nominasjon ble gjort av kollegahoteller.

– Tenk det, at våre kollegaer som har hatt mange tøffe tak, likevel velger å se Amanda som «Hotel of the Year». Så denne prisen henger høyt. Det var mye jubel, men mest tårer faktisk, røper hun.

Nå håper hun Quality Hotel Maritim også klarer å hente hjem en pris.

– Kanskje blir de Quality Hotel of the Year i 2023?, smiler hotelldirektøren.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund