LOS Gruppen sikrer arbeidsplasser på Bømlo

04.11.2022
-Rett og slett, en gladnyhet for Bømlo, sier konsernsjef Jakob Særsten
 LOS Gruppen går til innkjøp av unik maskinpark på Rubbestadneset i Bømlo, og sikrer med dette flere arbeidsplasser for tidligere oppbuds-oppsagte arbeidere. 
 
Tidligere i høst ble det meldt oppbud fra et annet selskap vedrørende videre drift av maskinparken, hvor 25 ansatte mistet jobben. I en pressemelding skriver LOS Marine at de ønsker å ansette tidligere arbeidstakere i maskinparken under sitt selskap.  
 
Konsernsjef Jakob Særsten omtaler kjøpet som en gladnyhet for lokalsamfunnet; 
 
- Det ville vært et stort tap for Bømlo-området om denne maskinparken skulle forsvinne. Nå er driften, samt flere arbeidsplasser, sikret videre under LOS Marine. Rett og slett, en gladnyhet for Bømlo, sier han.
 
Det vil bli en gradvis oppstart fra 1. november, da LOS Gruppen overtar parken, og maskinene forventes å være i drift innen 2-3 uker etter overtakelse. 
 
LOS Gruppen er allerede vel etablert på Rubbestadneset, med 65 ansatte i LOS Marine som betjener dokken, samt elektriske tjenester betjent av LOS Elektro. Nå får de samlet alle i ett hus.  
 
Jakob Særsten fortsetter; 
 
- Det er en unik og viktig maskinpark, som har blitt brukt til å produsere motorer, propeller og lignende til alle typer skip. Parken er lett tilgjengelig for alle, og vi satser med dette stort på nye kunder i ulike segmenter. Størrelsesmessig er den helt unik i Norge og Europa.  
 
Daglig leder for LOS Marine, Olav Hilmar Koløy, ser på innkjøpet av maskinparken som en positiv nyhet. 
 
- Det er en styrke for hele Rubbestadneset at vi klarer å bevare maskineringen her. Dette er også stort for både nye og eksisterende kunder, og vi ser frem til å starte opp maskinparken under LOS Marine.  
 

Gjenforenes etter 10 år 

 
1. november 2012 varslet Wärtsilä at de la ned produksjonen på Rubbestadneset. Da skilte de vei med det som nå kalles LOS Marine, som også var en del av Wärtsilä. Nå, nøyaktig 10 år senere, blir de gjenforent i LOS Marine. 
 
Om LOS Gruppen 
 
LOS Gruppen består av en samling selskaper, med LOS Elektro, LOS Marine og LOS Cable Solutions i front. Vårt hovedkontor ligger i Bømlo kommune og har avdelinger i Bergen og Oslo. LOS er totalleverandør av elkraft- og elektroinstallasjon og skipsservice. 
 
-LOS Marine er et komplett skipsserviceselskap på Rubbestadneset, med over 60 høyt kvalifiserte medarbeidere og over hundre års stolt tradisjon bak seg, heter det i pressemeldingen.
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro