Milliardkontrakt til Aibel på Hammerfest LNG

15.02.2023
Konsernsjef Mads Andersen i Aibel. 
Equinor har tildelt Aibel en EPCI-kontrakt for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG-anlegget. Kontrakten har en verdi på om lag 8 milliarder kroner.
EPCI-kontrakten omfatter prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet som består av et landbasert kompresjonsanlegg samt elektrifisering av Hammerfest LNG-anlegget. Oppdraget var en opsjon i FEED-kontrakten (Front-End Engineering and Design) som Aibel ble tildelt i september 2020.

Kontrakten er tildelt med forbehold om at prosjektet blir godkjent av myndighetene.

Aibel skal i tillegg utføre ytterligere oppgradering av eksisterende systemer på Hammerfest LNG for å robustgjøre anlegget for forlenget levetid fram mot 2050.

Aibel var hovedkontraktør for det omfattende utbedringsarbeidet som ble utført etter brannen på anlegget september 2020, og hvor Aibel raskt mobiliserte rundt 170 ingeniører og over 1.000 operatører i rotasjon på anlegget.

- Vi har siden 2006 vært Equinors faste leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på Hammerfest LNG, og våre ansatte har opparbeidet god kjennskap til anlegget og utviklet gode relasjoner til Equinor. Vi har i tillegg omfattende erfaring fra tilsvarende modifikasjons- og elektrifiseringsoppdrag og er veldig takknemlige for at Equinor velger oss som hovedkontraktør i utviklingen av fremtidens LNG-anlegg på Melkøya, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Prosjektering starter umiddelbart og Aibel vil videreføre store deler av organisasjonen fra FEED-kontrakten ved kontoret i Asker i kombinasjon med kompetanse fra modifikasjonsmiljøene til Aibel på Vestlandet og i Nord-Norge. På topp vil prosjektet engasjere rundt 350 ingeniører og prosjektmedarbeidere.

Som en del av kontrakten skal Aibel også gjennomføre store og komplekse modifikasjoner på anlegget. Det er planlagt med cirka 1200 årsverk i løpet av bygge- og installasjonsfasen på Hammerfest LNG. Aibel vil i tillegg utføre fabrikasjon av større moduler ved sine verft. Hovedtyngden av arbeidet vil være i perioden 2024-2026.

I år og neste år vil Aibel tildele flere større bygg- og anleggsentreprise-kontrakter for utførelse på anlegget. Det vil legges til rette for bruk av lokale leverandører i flere faser av prosjektet. Norconsult vil være ansvarlig underleverandør for prosjektering av bygg- og anleggsarbeidet.
Aibels arbeid med prosjektet er planlagt ferdigstilt i slutten av 2027.

Aibel bygger og vedlikeholder kritisk infrastruktur for energisektoren og er et av de største leverandørselskapene i Norge. De siste fem årene har selskapet levert produkter og tjenester for over 50 milliarder kroner til norsk sokkel og er også den største leverandøren av løsninger innen elektrifisering av offshore installasjoner og landanlegg. Aibel har for tiden seks leveranser til havvindparker i Tyskland og England med en samlet kontraktsverdi på over 15 milliarder kroner, og er den største leverandøren i Norge av infrastruktur til havvindindustri. Over 4.700 ansatte jobber ved selskapets kontorer i Norge, Thailand og Singapore og selskapet eier to moderne offshore verft i Haugesund, Norge, og i Laem Chabang, Thailand, med betydelig kapasitet for prefabrikasjon og bygging. www.aibel.com  
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund