Morten Joachim Henriksen har takket ja til fornyet åremål på Haugesund Teater

28.03.2022
Morten Joachim Henriksen fornyer åremålet med fire nye år. Foto: Line Møllerhaug. 
Skal fortsette å gi publikum den gode følelsen og helhetsopplevelsen. Det skal være gøy, tilgjengelig og underholdende å gå på teaterforestilling
Morten Joachim Henriksen tiltrådte stillingen som teatersjef ved Haugesund Teater i november 2017. Han fikk en brå start, og tiltrådte åremålet litt over ett år før det egentlig skulle starte. Hans første åremål går ut 2022, men Henriksen har nå takket ja til fire nye år som teatersjef for regionen, skriver de i en pressemedling. Med det får Henriksen hele ni år hos Haugesund Teater. Styreleder i Haugesund Teater, Tonje Hardersen, er fornøyd med forlengelsen: 

- Jeg er svært glad for at Morten Joachim Henriksen har takket ja til en ny periode som teatersjef. Jeg og styret i Haugesund teater er både imponert over de kunstneriske resultatene som teatersjefen har levert i sin inneværende periode og den transformasjonen som har skjedd gjennom etableringen av ny teaterscene med et fast ensemble i Haugesund. Vi gleder oss til å følge Morten Joachim Henriksen og hans fantastiske stab i den kommende perioden.

Et teater som vil noe
På spørsmålet om hva han er mest stolt over å ha fått til i løpet av de siste fem årene, er han ikke i tvil: 
- Jeg er veldig stolt av at vi tilsynelatende har blitt en så kredibel aktør i teater-Norge at vi kan spørre akkurat hvem vi vil i bransjen om å jobbe her og kunne forvente et ja, så lenge prosjektet er interessant nok.

Siden starten i 2017 har Henriksen satt opp forestillinger som “En midtsommernattsdrøm på Tønneloftet” og samarbeidsprosjektet “Våken Drøm - Vamp i Teatret”, men det er den aktuelle dramatikken som står hans hjerte nærmest, og han er ikke redd for å mene noe om den saken: 

- Å bidra til ny norsk dramatikk handler om å ta ansvar, sier Henriksen, og fortsetter;

- Hvis det skal være noe vits med disse statsfinansierte kunstinstitusjonene må vi da i anstendighetens navn bruke midlene på å drøfte noe viktig. De neste fire åra skal vi finne en tydeligere kunstnerisk profil som har evnen til å bevare kvaliteten vi har bygget opp. Med det sagt må vi også ha en mer praktisk tilnærming til publikum i Haugesund. 

Hva som ligger i en mer praktisk tilnærming er i følge Henriksen å gi publikum den gode følelsen og helhetsopplevelsen. Det skal være gøy, tilgjengelig og underholdende, men det må ville noe. 

Hvorfor Haugesund?
Mye kan tyde på at visjonen foreløpig har holdt mål. Siden 2017 har Haugesund Teater flyttet til egen scene, og gått i overskudd i både 2020 og 2021. Da landet stengte ned var det flere teatre som valgte å permittere, men Nord-Rogalands regionteater var ikke en av disse. 

Folket i Haugesund har også kommet litt under huden på Henriksen, om vi skal tro han selv. På det obligatoriske spørsmålet “Hvorfor blir en utpreget Oslogutt værende i Haugesund i fire nye år”, er svaret: 

- Jeg trives der jeg får ha spennende mennesker rundt meg. Jeg har familie og venner jeg elsker og en utrolig utfordrende jobb jeg løper til med glede og respekt hver dag. Jeg kan ikke ha det bedre – jeg peaker. Haugesund er en rar by. Det kommer jeg til å skrive en roman om en dag. Men det er noe herlig og trassaktig med denne praktisk orienterte baksnakkende lobbyholmen i havgapet. Haugesund insisterer og fortsetter, og det irriterer og tiltaler meg. Kanskje er det nettopp det at jeg ikke forstår Haugesund skikkelig at jeg har blitt forelsket i den? Så forførerisk vakker i august og så harry careface i februar. Og når den i tillegg byr på vemodig vakker natur verdig en god Vamplåt så er det mer enn nok for meg.
Kultur
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund