Nytt lokalt mediehus!

01.02.2021
Det er nå inngått avtale mellom av Radio Haugaland til TV Haugaland. Fra venstre Heine Birkeland (TV Haugaland) og Egil Martin Solberg (Radio Haugaland)
TV Haugaland overtar driften av Radio Haugaland og det etableres et nytt selskap.
Det er inngått avtale mellom Egil Solbergs A-Media om salg av Radio Haugaland til Haugaland Media (TV Haugaland) i følge en pressemelding fra partene. Resultatet blir et nytt mediehus med et stort og unikt spekter av medietilbud både på Haugalandet og i Sunnhordland.
Radio Haugaland skilles nå ut fra A-Media AS og overføres i disse dager til et nytt aksjeselskap med samme navn som radiokanalen. I månedene fremover skal nødvendige formaliteter, lisenser og avtaler flyttes over til det nye selskapet. Heine F. Birkeland, daglig leder i TV Haugaland, ser denne nye satsingen som en viktig utvidelse av det medietilbudet som TV Haugaland driver i dag, og ser frem til å utvikle dette sammen med det nye radioselskapet. Samtalene om overtakelsen av Radio Haugaland harforegått i over et år, og både Solberg og Birkeland har brukt mye tid på ulike forhold som trengte avklaring. Solberg, som så langt har drevet Radio Haugaland, har også levert et stadig større spekter av tekniske tjenester til kunder i inn- og utland. Etter å ha vunnet budkampen om konsesjonen for utbyggingen av riksblokk 2, skal Solberg nå bygge ut et sendernett for DAB-radio.

– Her er det en jobb som må gjøres og dette vil kreve endringer i mine prioriteringer, sier Solberg. Han trekker videre frem 5G og strømme-applikasjoner som krevende prosjekter å fullføre de neste par årene.
– Vi fant ut at dette både var en god timing for at Egil trenger å fokusere mer på de oppgaver han nå har påtatt seg for den nye konsesjonen, og for oss til å utvide vår mediesatsing med et nytt og bredere medietilbud, forklarer Birkeland.
– Gjennom samtalene har vi brukt mye tid på analyser både av kundegrunnlag, sendemønster, seertall og publikums medievaner. I den forbindelse så vi etter hvert at det
både lå et potensiale for oss til å nå ut til et bredere publikum og til å kunne utvikle nye medieprodukter, forklarer Birkeland. Med denne satsingen mener han at det skapes et mediehus som både vil ha bredere og sterkere medietilbud for publikum og annonsører.
– Radio Haugaland har i følge pressemeldingen etablert en solid posisjon som radiokanal på Haugalandet og i Sunnhordland, men har også hatt en nyskapende integrasjon mot Facebook-sidene til Aktuelt Haugalandet, forklarer Egil Solberg.

Dette har skapt enorm aktivitet, og Solberg hevder at engasjementet på radiokanalens nyhetssider på det sosiale mediet er dominerende både på Haugalandet og i Sunnhordland.
– I januar viser statistikken over 1,2 millioner innholds-reaksjoner, noe som er dobbelt så høyt som alle andre lokale medier i regionen – til sammen, forklarer Solberg.
Med nye Radio Haugaland og TV Haugaland blir konseptet utvidet og i langt større grad integrert med radio og TV. På mange måter vil distriktet oppleve en revolusjon i tilgangen til
gratis og tilgjengelig informasjon, mener Solberg.

Solberg har vært sentral i produksjonen av radio på Haugalandet siden 1984 og er de siste årene blitt godt kjent for nyheter og underholdning på Radio Haugaland.
– Jeg tror alle hører at vi har det gøy på jobb, men det er en tid for alt. Jeg har en utdannelse som ingeniør innen elektrofag og IT, med videre. Siden tidlig på 90-tallet har jeg hatt virksomhet også på teknologiutvikling. Denne virksomheten er nå så mye større enn
radio-virksomheten at jeg må begynne å prioritere, sier Solberg. Han skal nå bistå med opplæring for å sikre at det nye konseptet kommer på luften med de aller beste forutsetningene.
– Jeg er veldig glad for at mine venner i TV Haugaland har lykkes og at de nå har muligheten til å overta «barnet mitt» og ta virksomheten til det neste nivået. Jeg må nesten si at vi med dette skriver lokal mediehistorie. Planene for nye Radio Haugaland AS er ufattelig
spennende, avslutter Solberg.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund