Nytt styre i Haugaland Næringspark

28.09.2023
F.v.: Morten Halleraker, Geir Tore Henriksen, Benedicte Staalesen, Tiril Fjeld (daglig leder), Leif Johan Sevland (styreleder), Trude Sundset (nestleder) og Ole Sandvik. I tillegg er Inghild Storesund med i styret.

 
Det nye styret i Haugaland Næringspark møttes for første gang denne uken. – En flott gjeng med bred og god erfaring som utfyller hverandre godt, sier styreleder Leif Johan Sevland.
 
Denne uken har det nye styret i Haugaland Næringspark hatt sin første samling, og det er en erfaren gjeng fra ulike deler av næringslivet som fremover skal jobbe med å løfte landets største ferdigregulerte næringspark og sikre nye arbeidsplasser gjennom grønne industrietableringer. 

Valgkomitéen har vært opptatt av at styret skal ha god kompetanse om de ulike segmentene innen grønn industriutvikling, som CCS, hydrogen og batteri, men også grundig erfaring knyttet til eiendom, energi, offentlig forvaltning og politikk.

ONS-direktør Leif Johan Sevland fortsetter som styreleder.

– Det nye styret består av en flott gjeng som utfyller hverandre veldig godt. De har bred og god erfaring, og det er flere som kjenner Haugalandet veldig godt, noe som er bra. De som ikke kjenner regionen like godt, bringer mye godt med seg fra andre steder, og skal raskt få bli godt kjent med området. Jeg gleder meg veldig til det videre arbeidet sammen, sier Sevland.

Ny nestleder er Trude Sundset, påtroppende CTO i Norsk Hydro. Hun kommer fra Aker Horizons, og har også tung erfaring fra Equinor og som tidligere administrerende direktør i Gassnova.

– Jeg ser veldig mange muligheter for næringsparken. Det ligger veldig godt til rette for ny næringsutvikling, masse areal, god tilgang på infrastruktur, energi, strøm, i tillegg har regionen veldig god tilgang på kompetanse og relevant arbeidskraft. I vårt styrearbeid blir det viktig at vi både har et helhetlig blikk på hvordan næringsparken skal utvikle seg overordnet, i tillegg til å jobbe godt i markedet mot aktuelle aktører og få i gang virksomhet. Man er jo godt i gang, men det er viktig å få enda flere aktører med som synliggjør de mulighetene som ligger i parken, så vil det tiltrekke seg enda flere etableringer, sier Sundset.

Morten Halleraker jobber med nye forretningsområder som SVP i Equinor, og har i tillegg mange års erfaring fra Norsk Hydro, der han i flere år var batterisjef.
– Batterier er naturlig nok en industri jeg er veldig interessert i, men det er også mange andre muligheter, med hydrogen, CO2 og andre ting. Haugaland Næringspark ligger veldig sentralt i alt som har med det grønne skiftet å gjøre, nærhet til gass og strøm, stort nedslagsfelt med mye folk, særlig med Rogfast. Det er en veldig veldig fin plass å etablere den nye grønne industrien.

Ny i styret er også Benedicte Staalesen, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Northern Lights. Hun har bakgrunn fra Eviny og flere år i Equinor. Hun har i tillegg også vært politisk rådgiver for Erna Solberg.

– Haugaland Næringspark er ett av de mest spennende - om ikke det mest spennende - næringsområdet Norge har, sier Staalesen.

Prosjektdirektør og tidligere verftsleder hos Aibel Haugesund, Ole Sandvik, er også nytt styremedlem i Haugaland Næringspark. Han er opptatt av synergiene man kan hente ut av det sterke industrimiljøet i regionen.

–Det er viktig at vi på Haugalandet står samlet for å skape vekst, for vi kan få til mer gjennom felleskap enn det som bli gjort enkeltvis. Jeg er jo opptatt av at vi skal få ting til i regionen vår, og ser store muligheter i Haugaland Næringspark når det kommer til å bidra med trygge og gode arbeidsplasser, sier Sandvik.

Finansdirektør i Knutsen OAS Shipping, Geir Tore Henriksen, og Vice President Transport Network i Gassco, Inghild Storesund blir med videre fra det forrige i styret.

– Haugaland Næringspark har store muligheter for å skape fremtidige grønne arbeidsplasser med fornybar energi. I og med at det er så store arealer, har vi også mulighetene for de virkelig store etableringene. Når vi får tilgang på kraften som trengs, vil industrien komme, mener Henriksen.

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, er veldig fornøyd med kompetansen hun nå kan trekke veksler på i det videre arbeidet.

– Valgkomitéen har gjort en strålende jobb! Dette er en fremoverlent og engasjert gjeng som kjenner og forstår de ulike markedene vi opererer i, og som ser hvilke muligheter som ligger i næringsparken i årene som kommer, sier Fjeld.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund