Nyttårsforsettenes tid   

06.01.2022
Året starter med forsetter og gode intensjoner. Eller…?

Elisabeth Lie Nilsen, NAV Marked Nord-Rogaland 

- Jeg har alltid hatt troen på dette med blanke ark, så jeg har som regel noen nyttårsforsetter, sier NAV-lederen.

– Rent jobbmessig er årets forsett å bli mer strukturert. Det handler om å få gjort det jeg har bestemt meg for å få gjort. Jeg legger oppgaver inn i kalenderen, omtrent som et møte. Det forplikter litt mer. Som regel pleier denne gode starten av året holde i noen måneder, men da har jeg som regel fått noen nye rutiner og fått utrettet mye.

Nyttårsforsettet året før var av den hjertevarme sorten, og planen er å fortsette med det i år.

– Jeg synes det er viktig å gi folk positiv oppmerksomhet. Si i fra når noen gjør noe bra. Alle liker å få god feedback.

 – Ellers har jeg sluttet med slanking. I år skal jeg bli høyere, ler Nilsen, og føyer til at hun også skal fortsette med å trene nesten hver dag.

– Jeg trente nesten i forgårs, og nesten i går…

Svein Vesterli, Castor Entreprenør
- Nei, jeg holder meg unna nyttårsforsetter. Det tar ikke lang tid før de ikke holdes lenger, og da får du jo bare dårlig samvittighet, skoggerler den joviale lederen.

– Jeg starter heller året med krum hals, sier han.

I løpet av samtalen kommer det likevel frem at han nå jobber med en oppgave som har vært utsatt litt for lenge, nemlig å få nettsiden opp og gå igjen.

– Kanskje det kan være forsettet mitt? Å få den helt ferdig? Det forplikter litt da, så nå kommer sikkert mange til å sjekke om jeg faktisk får gjort det, sier Vesterli til slutt, fremdeles like blid.

Heidi Anfinsen, Haugesund Aerobicsenter
En av Haugalandets mest kjente treningsdronninger har ingen forsetter om å trene mer, eller få bedre helse, slik som mange av oss andre.

 – Jeg trener jo hele året, så mitt nyttårsforsett er heller på det medmenneskelige planet. Å ta seg bedre tid, ta ennå mer vare på hverandre. Det er viktig å være snille med hverandre og akseptere og respektere alle for den de er, sier Anfinsen ettertrykkelig.

Vanligvis er senteret fylt opp av mennesker med gode intensjoner – ekstra mange nå like etter nyttår, men pandemiens restriksjoner gjør at gruppetimene er stengt.

– Det er veldig synd at vi ikke får lov til å avholde dem. Vi kan tross alt ha veldig gode smittevernrutiner med instruktør som passer på at avstand blir holdt. Egentrening med apparater er lov, og da tar folk selv ansvar for smittevern, forklarer hun.

Kari-Marie Høyvik Holmstrøm, ETA Energi
Energi-inspiratoren er hjemme i mammapermisjon når vi ringer, så rent jobbmessig har hun ikke noen nyttårsforsetter i år.

– Generelt skal jeg bli flinkere til å sette sunne grenser. Det handler om tidsbruk, energi, hva man gir og får. Balanse, sier Holmstrøm.

Mammapermisjon eller ei, hun prater villig og entusiastisk om energisparende tiltak når vi spør om dette. Hennes beste råd til både private og bedrifter nå er å installere varmepumpe.

– Det er det mest lønnsomme enkelttiltaket man kan gjøre. Jeg vil også oppfordre bedrifter til å hive seg over tiltak som har støtteordninger fra Enova mens det fremdeles er mulig. Det kan fort lønne seg og investeringen blir raskere nedbetalt nå som strømprisene er så høye, poengterer hun.

Asle Skjærstad, A. Utvik 
- Det er enkelt. Jeg har ingen, og har heller aldri hatt det, sier daglig leder i A. Utvik.
Han forteller at han hele tiden setter seg nye mål, både i jobbsammenheng og privat.

– Man trenger ikke bruke årsskiftet for å lage nye mål, eller justere på gamle. Jeg er uansett en målstyrt person og bruker dette aktivt hele tiden, sier Skjærstad.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund