Økte kostnader gir minusresultat

25.11.2021
Det koster å være kar, men verdiene vokser videre i eventyrbedriften Autostore i Nedre Vats. Her er adm.dir. Karl Johan Lier sammen med lederkollegene Mats Hovland Vikse og Frode Robberstad. (arkivfoto)
Men Autostore vokser  videre, og verdsettes til 137 milliarder
Robotlagerselskapet la fram kvartalsregnskapet i går.  Det forteller at inntektene nesten ble doblet doblet i tredje kvartal, men utgiftene til børsnoteringen og utgifter til søksmålet bidro til at underskuddet økte til 323 millioner kroner. Tallslippet viser at veksten fortsatt er sterk, men en kraftig økning i kostnadene gjør at selskapet gikk med underskudd, skriver e24.no.

Selskapet forklarer kostnadshoppet med blant annet juridiske utgifter på 11 millioner dollar til søksmålet mot britiske Ocado, og kostnader på 22,1 millioner dollar til noteringen og honorarer til rådgivningstjenester.

E24 har tidligere omtalt honorarfesten for Autostore-rådgiverne i forbindelse børsnoteringen. Ifølge noteringsdokumentet var den samlede kostnaden for Autostore anslått til 39 millioner dollar.

I oktober gikk selskapet på børs, i det som var den største noteringen i Norge siden daværende Statoil ble børsnotert tilbake i 2001.
Den største eieren i robotlagerselskapet fra Nedre Vats, er japanske Softbank som kjøpte seg inn i april. Deretter følger private equity-fondet Thomas H. Lee Partners (THL).

Autostore gikk på børs til en verdi på 103 milliarder kroner. Siden har aksjen steget og børsverdien er nå på 137 milliarder kroner. Selskapet er dermed det femte mest verdifulle på Oslo Børs.
 
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund