Ølen Betong kjøper Vikan Betong i Kristiansund

13.02.2023
Fra venstre: Ingvild Vihovde Haug, Ølen Betong Transport, Per Ivar Kårstad, Ølen Betong, Tine Grytnes Laskerud, Vikan Betong og Lars Norekvål, Ølen Betong
Blir Ølen Betong sin første betongstasjon i Nordmøre
Ølen Betong har inngått avtale med AS Vikan Betong om å kjøpe virksomheten deres i form av et innmatskjøp der de overtar eiendeler og ansatte, skriver de i en pressemelding. Vikan Betong har et betongverk på Vikanholmen på Vestbase i Kristiansund. I tillegg har de 2 pumpebiler som vil bli overdratt til Ølen Betong Transport. Kleven Transport som er en lokal transportør leverer transporttjenestene for Vikan Betong, og dette samarbeidet vil fortsette som før. I 2021 omsatte Vikan Betong for MNOK 16,9, og blandeverket har en årlig produksjon på rundt 10 000 m3.

– Dagens eiere og ledelse opplever at det er stadig vanskeligere å stå alene i et marked med økende regulatoriske krav. De vurderer at det vil være en klar fordel for virksomheten å bli del av en større sammenslutning, sier Tine Grytnes Laskerud, daglig leder AS Vikan Betong.

For Ølen Betong er motivasjonen for oppkjøpet å oppnå en markedsposisjon i Nordmøre hvor de ikke har noen aktivitet fra før.

Overtagelsen trer i kraft fra 1. mars 2023, og betongstasjonen vil bli organisert som en avdeling i Ølen Betong ledet av Roger Bolgen som blir driftsleder for avdelingen. Roger har lang fartstid i Vikan Betong og kjenner kunder og lokalmarkedet godt.

Lars A. Norekvål, daglig leder i Ølen Betong, har gitt følgende uttalelse;

– Dette blir Ølen Betong sin første betongstasjon i Nordmøre som vi ser på som et spennende marked med bra potensial framover. Med vår organisasjon er jeg sikker på at vi i samarbeid med ansatte fra Vikan Betong vil kunne tilby et enda bedre tilbud til kundene i området, sier han.  

Om Ølen Betong
Ølen Betong AS er en av Norges ledende leverandører av ferdigbetong, betongvarer og betongelementer til tunnel og samferdsel med produksjon på mange lokasjoner i Norge. Hovedkontoret er i Ølensvåg, 5 mil øst for Haugesund. Selskapet er en del av Nordic Concrete Group (NCG). NCG-konsernet har eierinteresser i over 60 betongstasjoner i Norge, og er med det den største betongprodusenten i landet. Samlet brutto omsetning i konsernet var i 2022 på 4,3 mrd. kroner.


Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong.

 
Bygg & Anlegg
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund