Oppfordrer ansatte til å drive veldedig arbeid

30.03.2023
Utvikler Kjell Pettersen og kundeansvarlig Bergitte T. Andersen i CGI synes det er flott at selskapet tilbyr 7,5 timer pr år pr ansatt til veldedig og samfunnsnyttig arbeid. Til venstre for Kjell ser vi Linn Wikstrøm, konsulent.
Alle ansatte kan bruke 7,5 time pr. år på å ta samfunnsansvar
Det er ikke småtterier vi snakker om, med 80.000 ansatte fordelt i 40 land utgjør det potensielt mange timer som doneres. På Haugesundskontoret er de rundt 90 ansatte, og selv om avdelingen her tidligere har utført mange veldedige oppdrag, så er det først nå alt er strukturert globalt.

– CGI for Good, heter portalen og prosjektet som nå rulles ut gradvis i 40 land. Her i Norge lanseres det nå i mars, forteller kundeansvarlig Bergitte T. Andersen.

Hun forteller om tidligere prosjekter i CSR- (Corporate Social Responsibility) -kategorien.

– Vi har bidratt til veldedig arbeid lenge, blant annet med Girl Tech og ‘Lær kidsa koding’. Vi har også kjørt ut julegaver fra Juletre med mening i regi av Kirkens Bymisjon, blant annet. Nå sist var det så mange ansatte som meldte seg at det rett og slett ikke var behov for alle, smiler Andersen.

Kriterier
Det ligger noen kriterier i bunn for det frivillige arbeidet de ansatte skal bruke tid på. Å bidra til religiøse foreninger eller politiske partier teller ikke. Ei heller typisk dugnadsarbeid i barnehagen til barnet ditt.

– Men det som er så kjekt med den nye portalen, er at ansatte kan legge inn prosjekter som igjen kan gi inspirasjon til å gjøre noe lignende i andre deler av landet – eller i andre land, sier Andersen.

Sykkelentusiast Kjell Pettersen, som jobber som utvikler, har lenge samlet inn, restaurert og donert bort sykler til flyktninger som har kommet til Haugalandet. Helt på eget initiativ.

– Det har vel blitt en 80-90 sykler til nå, forteller Pettersen, som selv pleier å sykle fra Sveio til kontoret i 24/7-bygget stort sett hver arbeidsdag. Ved å legge inn prosjektet i portalen, kan han både bidra til å inspirere de 80.000 ansatte i CGI til tilsvarende initiativ, samt rekruttere kollegaer lokalt til å bidra med sin (og CGIs) tid inn i prosjektet.

Vet du om noe?
Teknologiselskapet ønsker svært gjerne å få innspill til gode veldedige prosjekter de kan bidra med ekstra hender og hoder til.

– Vi er åpne for alle mulige gode prosjekter, små som store, så lenge de passer med kriteriene som er satt. Tidligere har vi blant annet plukket søppel i strandsonen og hjulpet til med malearbeid hos Kirkens Bymisjon, men det er alltid kjekt å få tips til andre, inviterer Andersen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund