Praktbygg offisielt åpnet

23.09.2022
F.v. Mads Ragnar Bårdsen, daglig leder Ydra, Stig Hatteland, konsernsjef Hatteland og CEO RamBase, Karl Inge Stensland, COO RamBase og Bjarne Harloff, arkitekt HOLON.
Høy kvalitet, ideelle arbeidsforhold og plass til å vokse i det nye Hatteland-bygget
De ansatte i Ydra, RamBase og Inosa har ‘bodd seg inn’ i huset i et par måneders tid, men forrige fredag var det endelig duket for offisiell åpning. Næringsforeningen var invitert til omvisning.

Det er ikke spart på noe for å sikre gode arbeidsdager for de 120 personene som har sin arbeidsplass i bygget. Gode materialvalg, godt lys og ikke minst en behagelig ro og akustikk; her finnes ikke unødvendig støy. Varige løsninger, ifølge konsernsjef Stig Hatteland i Hatteland og CEO RamBase.

– Her er det mulig å konsentrere seg hele dagen. Det er viktig med god lyddemping, da blir man ikke så sliten, sier han.

Planleggingen av bygget begynte sommeren 2019. Arkitekter er HOLON og prosjektleder for byggeprosessen er John Audun Antonsen i Paxon. Bygget er strategisk plassert i Aksdal Næringspark, og flere av naboene er kunder og leverandører til tech-selskapene.

Klimanøytralt bygg
Sedum-tak, solcellepaneler, resirkulert aluminium langs takrekken rundt bygget og ribbene på fasaden er bare noen av tiltakene som er gjort for å imøtekomme dagens og morgendagens krav om klimanøytralitet.

Bygget har kostet, men ingen av aktørene vil røpe hva den endelige prislappen ble. Innsiden koster mer enn utsiden, får vi vite, og ellers at det er levert på pris.

COO i RamBase, Karl Inge Stensland, skryter av den gode involveringen med arkitektene og forteller også at dronebilder av ferdig bygg var vanskelig å skille fra de opprinnelige illustrasjonene.

Pumpeproduksjon
Mads Ragnar Bårdsen, daglig leder i Ydra, forteller at det er lagt ned mye arbeid i å få ordentlige arbeidsforhold. Pumpeprodusentene har kontorer i to etasjer, samt store produksjonslokaler.

I produksjonslokalene finner vi blant annet et lagersystem fra AutoStore, Haugalandets eneste i kommersiell bruk. Dette sikrer stålkontroll på varelager – og lynrask levering ifm. arbeidsprosessene, sier Mads Bårdsen i Ydra.

– Her har vi blant annet tusenvis av reservedeler. Mange av pumpene vi får inn til service er produsert av konkurrenter, så det gjelder å lagerføre alle tenkelige deler, forteller han.

Både Ydra og AutoStore bruker RamBase forretningssystem i sin produksjon av pumper og AutoStore-roboter. Det er godt samarbeid blant selskapene i bygget.

    
   
   
  
Et utvalg bilder fra det nye praktbygget. De to siste viser hhv. arkitektens illustrasjon og dronebilde av ferdig bygg. 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro