Rigger for vekst

07.11.2022
Deputy Direcor Jorunn Håvardsholm og daglig leder Åge Holsbrekken i Kystdesign  
Kystdesign AS opplever høy etterspørsel - og har flere spennende utviklingsprosjekter på gang... 
Kystdesign har gjennom sine 25 år etablert seg som verdensledende på undervannsteknologi. Dette er en unik posisjon som selskapet skal bygge videre på. Styret og ledelsen har nå lagt et grunnlag for veien videre med igangsetting av strategiske prosjekter som vil bidra til at Kystdesign oppnår sine fremtidige ambisjoner, uttaler selskapet i en pressemelding.   

 Det første og viktigste tiltaket har handlet om å bygge organisasjon for fremtidig vekst; 
 -Vi kommer til å ha behov for flere kompetente hoder for å kunne rigge for vekst. Selskapet har i dag 40 ansatte som representerer bred fagkompetanse innen elektro og software systemer, robotikk, kybernetikk, programmering, hydraulikk og mekanisk. Selskapet har også stor produksjonskapasitet innen mekanisk, elektronikk, hydraulikk, sveis samt et av Haugalandets mest avanserte maskineringsverksteder., sier daglig leder Åge Holsbrekken - og legger til;  -Selskapet er i vekst, det krever også en annen form for styring. Selskapet investerte i fjor i nye IT-systemer som skal støtte opp om veksten og har nylig styrket lederkapasiteten.

Tiltrekker seg høyaktuell og profesjonell styrekompetanse
-Vekst og utvikling krever også et annet fokus når det gjelder styrearbeid og nå har selskapet tatt ytterligere grep. Selskapet har fått to nye styrerepresentanter som nå ser fram til å bidra til å utvikle selskapet i tråd med eiernes mål og verdier, uttaler Holsbrekken i omtalen av de to nye styremedlemmene: 

Egil Haugsdal har 30 års industriell bakgrunn og vært konserndirektør i Kongsberg Gruppen i lang tid. Han har faglig bakgrunn som Maskiningeniør. Han er nå leder for Kongsberg Renewables Technologies. Haugsdal har en sterk posisjon i subsea miljøet og tung erfaring med selskapsutvikling. Kongsberg Gruppen er sterkt posisjonert i utviklingsmiljøer som også har god overlapp med Kystdesign sin teknologi og markedsområder.

Johan Rokstad er kjent for de fleste her på Haugalandet. Han har ledet Østensjø Rederi i mange år. Han har lang erfaring med styrearbeid i selskaper innen maritime næring. Han var med på å stifte DeepOcean og satt også i styret der i mange år. I tillegg til sin industrielle erfaring har han sterk lokal forankring og har fulgt Kystdesigns utvikling på nært hold.

-Begge de nye styrerepresentantene har et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk som vi i Kystdesign vil dra nytte av, i tillegg til viktig industriell erfaring, teknologi og markedskompetanse, understreker Åge Holsbrekken. 

Martha Kold Bakkevig tiltrådte som selskapets styreleder tidligere i år og er svært fornøyd med selskapets utvikling og den posisjonen selskapet synes å ha: 

-Styret er ansvarlig for selskapets strategi og er en viktig ressurs i det arbeidet vi nå skal utrette i Kystdesign. Vi trenger kapasitet og kompetanse i styret som kan bistå med erfaring og kunnskap til den reisen vi nå står overfor. Vi opplever at selskapet er attraktivt for særdeles kvalifiserte kandidater og vi svært fornøyd med våre nye tilskudd til styret, uttaler Martha Kold Bakkevig
 
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund