Salget har eksplodert

19.04.2021
Det er ikke bare «gamere» som streamer lenger. Nå søker bedrifter, idrettslag og menigheter samme teknologien.

Foto Erik i Haugesund jobber desperat for å få tak i nok varer til å dekke det nye behovet. 
 

Pandemien har skapt store utfordringer for detaljhandelen. Stengte dører og uforutsigbarhet har satt mange butikker i en vanskelig situasjon. Til tross for dette har pandemien også skapt nye behov.  
 

Foto Erik leverer foto- og video-utstyr til både bedrifter og privatpersoner på Haugalandet. Selv om de har færre kunder enn normalt gleder de seg over stor utvikling innenfor en spesifikk varegruppe

Teams-møter og digitale sendinger som har erstattet fysiske arrangement har skapt et behov for teknisk utstyr. Ifølge Nygaard har behovet for alt som har med video og streaming eksplodert. 
 

- Det ser vi klart på salg av blant annet kamera for video og streaming, lyd- og lys-utstyr. Her har det åpnet seg ett nytt marked for oss, og veksten har vært veldig bra her, sier daglig leder i Foto Erik, Eivind Nygaard. 
 

Streaming innebærer å sende lyd og bilde direkte, på for eksempel sosiale medier. Begrepet blir ofte assosiert med «gamere» som streamer på sosiale medier når de spiller videospill. Men ifølge Nygaard brukes det nå til langt mer. 
 

-Ta Haugesund kommune for eksempel som har digitale pressekonferanser der de streamer med informasjon om smitteutviklingen digitalt, sier han. 
 

Det har med andre ord blitt et populært alternativ til fysiske samlinger. Nå opplever sentrumsbutikken stor pågang fra forskjellige kundegrupper. 
 

-Det gjelder alt fra idrettslag, menigheter og bedrifter, som nå bruker digitale medier til å kommunisere med medlemmer og kunder, sier Nygaard. 
 

Som de fleste andre butikker, så stoppet omsetningen helt opp i mars i fjor. Men ifølge Nygaard tok det seg opp utover våren og sommeren.  
 

-Totalt ble fjoråret veldig bra for oss, bekrefter han. 
 

Problemet nå er å få tak i nok varer.
 

En av de største utfordringene våre har vært å skaffe nok kamerautstyr. 
 

-Det har vært store problemer med produksjon og transport fra Asia, samtidig som etterspørselen etter spesielt video og streaming produkter har gått kraftig opp. Vi tror også at problemene i Suez kanalen kommer nok til å påvirke oss fremover, sier han. 
 

-Det forplanter seg jo, legger han til. 
 

Nygaard synes det er vanskelig å si noe om fremtiden, men han håper på en mer vanlig vår og sommer. 
 

-Vi går jo inn i en høysesong for butikken. Når folk får skattepenger og feriepenger så unner de seg gjerne noe ekstra fotoutstyr til ferien, sier han. 

Varehandel
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund