Satser på 3D-skanning

16.02.2023
Avdelings- og prosjektleder, Trine Halsnes, og ingeniør Andreas Birkeland Kleppestø i PDS PRotek.
-Det har skjedd utrolig mye på denne fronten de siste årene, sier ingeniør i PDS Protek, Andreas Birkeland Kleppestø
Avdelings- og prosjektleder, Trine Halsnes, og ingeniør Andreas Birkeland Kleppestø viser entusiastisk frem de nye investeringene til ingeniørselskapet PDS Protek.

- Før var det kun store aktører som jobbet spesielt på dette feltet som bruke det, men nå har det blitt mye mer tilgjengelig for større deler av bransjen, sier Kleppestø.

Apparatene han viser frem er to 3D skannere med hver sine bruksfelt. Skanneren på stativ brukes til å dekke større områder i bygg eller industri, og den håndholdte brukes til mindre objekter hvor en ikke kommer til med den andre.

-På denne måten kan vi skanne et område for å kartlegge det nøyaktig som effektiviserer prosjekteringsfasen. Resultatet er at en har den nødvendige informasjonen tilgjengelig og det sparer kunden for mye tid og reduserer nedetiden på anlegget, forklarer han.

-Vi tilbyr dette hovedsakelig som et verktøy i ingeniørtjenestene våre, fortsetter Halsnes, men nye bruksområder dukker stadig opp i dialog med kunder og samarbeidspartnere så en må bare ta kontakt med oss om en er nysgjerrig.

Hun ser et stort potensial i det nye verktøyet og mener industrien burde prioritere få skannet områdene sine.

-Flere og flere ser verdien av dette nå, sier hun.

Ifølge Kleppestø og Halsnes tar det relativt kort tid å få 3D-skannet et område. Han skryter også av hvor tilgjengelig dataen kan bli i etterkant.

-Etter vi har skannet et område og prosessert filen blir den gjort tilgjengelig i skyen. Da får du en lenke som du kan trykke på for å få tilgang til både bilder og skanndata i nettleseren, sier han.

Denne dataen kan benyttes til å ta ut mål man trenger og bruke sammen med 3D-modellering.

-Dette kan bli et veldig nyttig verktøy for industrien, hvor man kan ha et overblikk over hele området, både ute og inne i scanneportalen til planlegging for modifikasjoner og optimalisering, forklarer Halsnes.

Trykk på bildet under for en 3D-skannet omvisning i møterommet til PDS Protek.

Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund