SEAM, Skansi og Amogy signerer MoU

22.05.2023
Viktig skritt mot å avkarbonisere den maritime industrien
Amogy, Skansi og SEAM har inngått et omforent memorandum (MoU) for å utforske ammoniakk som drivstoff for offshore forsyningsfartøy.
 
Amogy Inc. er en pioner innen utslippsfrie, energitette ammoniakkraftløsninger, Skansi Offshore, et rederi lokalisert i hovedstaden på Færøyene, og SEAM, godt kjent for oss her på Haugalandet - systemutvikler og integrator.
 
Formålet med avtalen er at de tre partene skal undersøke et potensielt teknologisamarbeid innen ammoniakkapplikasjoner, med felles mål å avkarbonisere offshoreindustrien. Det første fokuset i dette samarbeidet er en mulig ettermontering av Amogys proprietære ammoniakk-til-kraft-system på et av Skansis eksisterende fartøyer, slik at det kan operere med null utslipp. Denne muligheten gir alle parter mulighet til å jobbe sammen i jakten på en avkarbonisert skipsindustri.
 
Administrerende direktør i Amogy Norge, Christian W. Berg, uttrykte sin begeistring over å samarbeide med disse anerkjente og fremtidsrettede partnerne som deler en ambisiøs visjon for en grønnere og mer bærekraftig fremtid.

– Gitt hele industriens sterke engasjement for rent drivstoff, er det avgjørende for oss å ha en positiv innvirkning her, sier Berg, og fortsetter;

– Vi tror vårt partnerskap med Skansi og SEAM kan tjene som en overbevisende inspirasjon for andre maritime operatører, sier han.
 
Gunvald Mortvedt, administrerende direktør i SEAM, sier at dette prosjektet er et vitnesbyrd om industriens dedikasjon til å flytte teknologiske grenser for å oppnå nullutslipp i skipsindustrien.

– Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som systempartner i dette spennende prosjektet. Vi har stor tro på Amogys løsning, og er sikre på at vi gjennom tett samarbeid med begge selskapene vil være i stand til å realisere Skansis mål for et nullutslipp offshore forsyningsfartøy, og dermed vise frem nok en teknologisk milepæl i reisen mot grønnere skipsfart, uttaler Mortvedt.

– Vi ønsker muligheten til å samarbeide med Amogy og SEAM, for å kombinere våre miljøvennlige og innovative teknologier, velkommen, sier Jens Meinhard Rasmussen, administrerende direktør i Skansi Offshore.

– Å integrere Amogys ammoniakk-til-hydrogen-teknologi i fartøyet vårt er et betydelig skritt i riktig retning, og bringer oss nærmere vårt langsiktige mål om å avkarbonisere den maritime industrien og redusere klimagassutslippene. I tillegg vil dette partnerskapet bidra til å akselerere den globale overgang til rene energikilder, noe som fremmer vår forpliktelse til bærekraftig praksis i den maritime sektoren, utdyper Rasmussen.
 
Om Amogy
 • Tilbyr ammoniakkbaserte, utslippsfrie kraftløsninger
 • Grunnlagt i 2020 av fire MIT PhD-alumner med en felles visjon
 • Har som mål å muliggjøre avkarbonisering av tungtransportsektoren, og akselerere den globale reisen mot nullutslipp i 2050.
 • Selskapets investorer inkluderer Amazons Climate Pledge Fund, AP Ventures, SK, Saudi Aramco og DCVC.
 • Til dags dato har Amogys skalerbare ammoniakkdrevne, nullutslippsenergisystem blitt demonstrert med suksess i en drone, en tung traktor og semi-lastebil.
 • Mer informasjon på: www.amogy.co
 Om Skansi Offshore
 • Skansi Offshore er et rederi lokalisert i Tórshavn på Færøyene.
 • Var pionerer innen offshore-segmentet i sitt eget marked - et marked preget av livslange maritime tradisjoner.
 • Skansi eier og driver 5 moderne plattformforsyningsskip.
Om SEAM
 • SEAM er en ledende systemutvikler og integrator av lav- og nullutslippsløsninger til den maritime industrien.
 • Selskapet har 140 ansatte ved hovedkontor på Karmøy.
 • Utvikler, leverer og integrerer kontroll-, automasjons- og kraftløsninger som hjelper redere med deres overgang til, og fremtid med, grønn skipsfart.
 • Porteføljen består av blant annet komplette systemer og egenutviklede produkter; alt fra integrerte styrings- og automasjonssystemer, EMS/PMS, fremdriftsstyring, driver, sentralbord, transformatorer, til broløsninger.
 • Deres brede utvalg av produkter heter e-SEAMatic® og e-SEA®.
 • Mer informasjon på www.seam.no.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund