SEAM vinner nok en kontrakt

07.03.2023
Illustrasjonsbilde av NH3 slepebåt: Amogy Inc.
Lokal teknologi valgt for verdens første ammoniakkdrevne nullutslippsbåt med cracking og brenselceller
SEAM har blitt valgt som systemintegrator og partner for utviklingen av en ammoniakkdrevet, nullutslipp-slepebåt som skal kjøre på energi fra hydrogen, gjennom såkalt cracking av ammoniakk – et demonstrasjonsprosjekt av amerikanske Amogy Inc.

-Sammen med kunden Amogy, vil SEAM bygge om en slepebåt hvor de skal konvertere dens originale dieselgeneratorer og elektriske motorer til Amogys egenutviklede ammoniakkbaserte, utslippsfrie kraftsystem, skriver selskapet i en pressemelding.

Amogys høyeffektive ammoniakk-til-kraft-teknologi mater flytende ammoniakk gjennom sine cracking-moduler integrert i et brenselcellesystem, som gir kraft til de elektriske motorene for null-karbontransport. I dette prosjektet skal Amogy skalere systemet opp til hele 1MW.

SEAM skal levere kraftsystem, integrert automasjonssystem og sikkerhetssystem, designet for å gi optimal energieffektivitet, gjennom deres egenutviklede e-SEAMatic®-produkter, samt batterisystem og elektrisk motor for hovedfremdrift. Amogy sin teknologi vil bli integrert med denne komplette e-SEAMatic® BLUE-pakken.SEAM vant nylig også en hydrogenferje-kontrakt. I den anledning gjestet adm. dir i SEAM, Gunvald Mortvedt, studio i ukens sending av FRAMsnakk.
Du kan se hele sendingen her

Som en erfaren utvikler og integrator av hybrid-, batteri- og hydrogenteknologi, representerer dette demonstrasjonsprosjektet en naturlig utvikling av SEAM sine null- og lavutslippsløsninger, som selskapet har utviklet og levert siden 2016.

Dette prosjektet gir også en strategisk viktig introduksjon av SEAM til det nordamerikanske markedet, som vil øke deres rekkevidde og evne til å markedsføre grønn teknologi til den maritime sektoren, med en demonstrasjon på hvordan batterier, hydrogen og ammoniakk kan være nøkkelen til å virkeliggjøre fullt utslippsfrie maritime operasjoner.

- SEAM er en veldig viktig partner for oss. Deres dyptgående tekniske kunnskap og lange erfaring med integrasjon av ulike energikilder og utvikling av komplekse systemer, er et viktig bidrag i gjennomføringen og realiseringen av prosjektet. Med SEAM sin fleksibilitet og kompetanse, og gjennom et tett samarbeid, vil vi sammen finne gode, smarte løsninger, sier Christian Berg, daglig leder i Amogy Norway.

Pål G. Eide, leder for R&D i SEAM, tror dette prosjektet kan kickstarte en ny æra med grønn teknologi i den maritime industrien.

- Vi er veldig glade for å jobbe med Amogy-teamet og har stor tillit til deres løsning. Vi tror dette samarbeidet vil resultere i banebrytende teknologiske løsninger som vil ha en betydelig påvirkning på næringens reise mot 100% nullutslipp. Dette er mulig gjennom et tett samarbeid mellom Amogy og SEAM. Våre styrker ligger i å tilpasse løsninger og gjøre det mulig for redere å realisere sine energieffektivitetsmål med fremtidsklar teknologi – dette prosjektet er et godt eksempel på det.
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund