Skanfil satte salgsrekord

27.04.2022
Dette frimerket koster mer enn du tror
Da et nyoppdaget, ubrukt eksemplar av Norges første frimerke dukket opp på en liten engelsk auksjon, fikk en kjøper det med seg og tok det videre til Skanfil. I en pressemelding kan selskapet melde om at frimerket til slutt endte opp som det dyreste norske enkeltfrimerket solgt på auksjon noensinne.
 
Dyreste solgt på auksjon noensinne

Forrige helg avholdt Skanfil Auksjoner sin vårauksjon og nok en gang oppnådde selskapet vanvittige priser for objektene som var oppe til auksjon. Denne gangen ble auksjonen gjennomført online og det var nok ikke bare sommerværet som gjorde at enkelte ble ekstra våryre. Samlere satt benket foran skjermen for å by på de rundt 5500 objektene som ble utbudt, deriblant mynter, sedler, frimerker, gull, sølv, kunst og våpen. En meget sjelden utgave av Norges aller første frimerke fra 1855 var ett av objektene det var stilt størst forventninger til.

- Det dreier seg om et nyoppdaget, ubrukt eksemplar med limet i stor grad intakt. Det dukket opp på en liten antikk-auksjon i England, der en nordmann fikk tilslaget og innleverte det for salg gjennom Skanfil, forklarer styreleder i Skanfil Auksjoner, Magne Hogneland i pressemeldingen.

Det var mange om beinet, og en fornøyd kjøper måtte til slutt ut med hele 233 700 kroner inkludert omkostninger for dette helt spesielle frimerket, som altså er det dyreste norske enkeltmerket som er solgt på auksjon noensinne.

- Prisen ble langt over forventet, såvidt vi kjenner er dette det dyreste norske enkeltmerke solgt på auksjon. Vi antar at innleverer også er veldig godt fornøyd med prisen vi oppnådde, utdyper Hogneland.
 
Flere oppsiktsvekkende priser
I følge Scanfil var det ikke bare frimerker som oppnådde gode priser på helgens vårauksjon.

Auksjonshuset oppnådde ellers en rekke oppsiktsvekkende priser, blant annet ble en rifle fra 1878 solgt for 63 960 kroner, en terrin i sølv for 33 210 kroner og en 100-kroners seddel fra 1946 ble solgt for hele 100 860 kroner (se bilde 2).

- Totalt omsatte vi for over 12,5 millioner kroner med nærmere 2500 unike budgivere. Alt foregikk online, og våre kunder er blitt godt vant til denne måten å by på etter at covid-19 satt en stopper for tradisjonelle sal-auksjoner for to år siden. Vi har mer og mer gått over til online gjennomføring, og vi ser at enkelte objekter får helt spinnville priser når sekundene tikker ned til 0, avslutter Hogneland.

Joachim Aursland, markedsansvarlig i Skanfil, tror mange nordmenn sitter på skatter de ikke aner verdien av. Det kan være gamle tegneserier, postkort fra tidlig 1900-tall, gamle leker, navnelapper, til/fra-lapper, reklameskilt m.m.

- Er man usikker på hva en ting er verdt lurer det seg å ta kontakt med en ekspert. Vi har mange kunder som sender oss bilder av objektene sine, og rett som det er sender de bilde av en gjenstand som de var på vei til å kaste i søpla, forklarer Aursland. Og for noen så oppleves det nesten som å vinne i Lotto. 


SKANFIL AUKSJONER

•             Skanfil ble startet i 1976 av 16-årige Magne Hogneland fra Hetland i Tysvær kommune.
•             Selskapet er nå Norges største auksjonshus i sitt slag etter oppkjøpet av Christiania Auksjoner sommeren 2021.
•             Total omsetning i selskapene i 2021 ble nærmere 200 millioner kroner.
•             Skanfil sysselsetter i dag ca. 60 personer og har hovedkontor i Haugesund, samt avdelingskontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Sarpsborg, Stockholm, Fredensborg og Århus.
•             Årlig auksjoneres rundt 150 000 objekter i alle samlerkategorier som frimerker, mynter, sedler, antikviteter, kunst, gull, sølv, reklame, gamle leker, glass og porselen m.m..
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund