Stor kontrakt til SubseaPartner

08.12.2023
SubseaPartner har sikret seg en betydelig kontrakt for sesongen 2024. Oppdraget er tildelt av OceanInstaller på vegne av Vår Energi som en del av Balder Future-prosjektet.
SubseaPartner har sikret seg en betydelig kontrakt for sesongen 2024
Første fase av arbeidet inkluderer ingeniørarbeid, planlegging, design, produksjon og igangkjøring av et nytt system for opp- og nedheising av dykkere. Den andre fasen omfatter dykkeoperasjoner med overflateforsynt luft for å fullføre oppkoblingen av Jotun FPSO i Nordsjøen ifølge en pressemelding

For øyeblikket befinner FPSO’en seg ved Rosenberg i Stavanger og gjennomgår forberedelser for reinstallasjon mellom Balder FPU og Ringhorn-plattformen i løpet av sommeren 2024.

Jotun FPSO vil bli oppankret via den integrerte turreten, som har 12 fortøyningsfester. Forhåndsinstallerte bunnkjettinger vil bli plukket opp av ankerfartøy og vinsjet inn i turreten der dykkerne vil være klare til å utføre koplingsarbeider. Dykkerheisen vil bli installert inne i turret på FPSO’en, slik at dykkeoperasjonen kan utføres fra innsiden av FPSO Jotun sin turret. Under operasjonen vil et stort team av erfarne dykkere være involvert i denne tilkoplingen av forankringskjettinger, samt kutting av overflødig kjetting fra innsiden turreten.

Anders Remøy Bertelsen, administrerende direktør i SubseaPartner, understreker prosjektets unike karakter når det gjelder planlegging og intervensjonsmetode.

-Dette prosjektet skiller seg ut som en av de mest komplekse overflateforsynte dykkeoperasjonene i Nordsjøen de siste tiåret, både når det gjelder omfang og kompleksitet. Vi tar i bruk vår dype kompetanse i nært samarbeid med OceanInstaller og Vår Energi. Dette bekrefter SubseaPartners posisjon som en ledende dykkerentreprenør, forpliktet til å levere sikre og effektive løsninger for forlengelse av levetiden til våre kunders flytende installasjoner.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund