Tidenes kontrakt på leveranse av betongelementer til samferdsel

05.07.2023
Fra høyre: Lars A. Norekvål fra Ølen Betong, Jan Eivind Folkedal fra Implenia, og Geir Arild Søndenå fra Ølen Betong
Ølen Betong har sikret seg kontrakt med Implenia Norge AS på leveranse av betongelementer til E39 Rogfast på parsellen E03 Boknafjordtunnelen Sør.
Elementene skal produseres ved Ølen Betong sine spesialfabrikker for samferdselselement i Sveio og Sandeid, og sikrer god aktivitet ved fabrikkene over flere år, heter det i en pressemelding. Leveransen på ca. 340 000m2 betongelement tilsvarer ca. 19 800 elementer.

Daglig leder Lars Norekvål og divisjonsleder Geir Arild Søndenå er svært fornøyd med kontrakten og det gode samarbeidet selskapet har hatt med Implenia Norge på en rekke store prosjekter gjennom mange år.

- Vi er svært fornøyde med kontrakten vi har inngått med Implenia på et viktig regionalt og nasjonalt prosjekt som Rogfast, og takker for tilliten de nok engang har vist oss. Selskapet har over flere år posisjonert seg for å bli leverandør til Rogfast prosjektet, og da er det veldig hyggelig å lykkes, sier Norekvål.
 - Kontrakten sikrer oss god aktivitet i flere år fremover og vi gleder oss til å komme i gang med produksjon i januar 2024 samt utvide med flere ansatte, sier Geir Arild Søndenå.
-Det er viktig å nevne at vår avtale vil gi betydelige ringvirkninger både lokalt og nasjonalt ifm. diverse innkjøp av råvarer, formutstyr og andre tjenester. Lokale leveranser av varer og tjenester er viktig og ikke minst hyggelig, fastslår Søndenå.

E39 Rogfast er et av landets aller største samferdselsprosjekter, og Boknafjordtunnelen som Implenia er med å bygge kommer ved ferdigstillelse til å være verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel. Både prosjektsjef for vann-, frost- og tunnelrehabilitering for Implenia Norge, Jan Eivind Folkedal, og prosjektleder på E03, Ulf Theander, er glade for å ha sikret denne avtalen med Ølen Betong.

- Ølen Betong har vært en god samarbeidspartner for Implenia på flere store prosjekter vi har utført, og de er den klart største produsenten av tunnelelementer som har kapasiteten til å levere til et prosjekt av denne størrelsen. E03 er et stort og komplekst infrastrukturprosjekt som Implenia kommer til å drive i syv år, så da er det viktig å ha med seg profesjonelle og seriøse leverandører som Ølen Betong, sier Folkedal.

- Implenia har lang og positiv erfaring med Ølen Betong, og de er en leverandør som aktivt jobber for å finne miljøvennlige og innovative løsninger som passer oss i Implenia utmerket. For E03 er de en spesielt godt egnet leverandør da de er sentralt plassert og vil forenkle den betydelige logistikken i prosjektet, i tillegg til at deres erfaring innen produksjon av vegg- og takbetongelementer betyr at de vil være en viktig ressurs for Implenia, legger Theander til.

Ølen Betong har over mange år spesialisert seg på leveranse av betongelementer til vann-, brann og frostsikring av samferdselstunneler.

I Mølstrevåg i Sveio har bedriften Skandinavias største spesialiserte fabrikk for produksjon til dette segmentet. Anlegget ligger til egen dypvannskai, som muliggjør å være konkurransedyktig i hele landet. Per i dag har Ølen betong produsert og levert ca. 3 millioner kvadratmeter med betongelementer til vei- og jernbanetunneler.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund