Tusen takk for at dere bryr dere!

07.11.2022
Salgsleder i Førre Trevare, Kate Elin Østebøvik Haugen og daglig leder Birger Førre ved siden av egenprodusent bærekraft-trapp.
 
Førre Trevare har fått svært god respons på sine medieutspill om støtte til næringslivet
 
Det er enormt mye varer på lager nå. Vi har nemlig tidenes største prosjekt for Førre Vindu på gang, sier en oppglødd daglig leder i Førre Vindu, Birger Førre. Prosjektet han og salgsleder Kate Elin Østebøvik Haugen forteller om er et stort prosjekt i Drøbak, der et gammelt verneverdig sykehjem med optimal utsikt mot Oslofjorden skal bygges om til luksusleiligheter, i alt 28 stykker. En av de dyreste leilighetene koster over 20 millioner kroner.

Riksantikvaren er involvert i prosjektet, og er naturlig nok opptatt av at rett type materialer blir brukt. 

– Da er det ekstra kjekt at de fant frem til nettopp oss, som spesialiserer oss på «skreddersøm» og ikke minst en bærekraftig produksjonslinje, sier Haugen.

 -Vi var i Drøbak i juni. Vårt planleggingsmøte var ute på byggeplassen og varte i fire timer. Ute! Tenk det, å kunne stå ute å planlegge med store tegninger på paller uten pøsregn og at tegningene blåser bort, sier Førre lattermildt og kikker ut på regnet utenfor egne lokaler på Frakkagjerd.

Næringsforeningen hadde nesten forventet en dystrere stemning når vi tok turen til bedriften; Spesielt sett i lys av utspillene Førre og Haugen har hatt i media den siste uken om strømkostander og rammebetingelsene for bedriften deres og andre. Det vakte oppsikt da Førre sto frem og ønsket at noen av kommunens millioner av kraftutbytte fra Haugaland Kraft burde gå til å støtte utsatte bedrifter i egen kommune.

-Vi har fått en svært god respons på våre utspill i media, både fra eget område, men også fra næringsaktører og gode kolleger i fra resten av landet. "Tusen takk for at dere bryr dere!", er tilbakemeldinger vi får. Vårt innlegg på Facebook er delt over 400 ganger, i tillegg til innlegget i Haugesunds Avis, sier Haugen.

-Vi har ikke hørt fra noen politikere sentralt. Lokalt har noen få politikere tatt kontakt, men det som fascinerer er at både sittende regjering samt at opposisjonen ikke gir noen som helst lyd fra seg. Der har det vært helt «stille i fjøset» som det heter. Vi får satse på at det er tilfeldig, og at de kommer oss i møte med tanke på vårt forslag om støtte til utsatt næringsliv i kommunen. Vi forstår selvsagt at ikke alle kan hjelpes i disse tider; Her må en differensiere i forhold til hvor kritisk situasjonen er, og det er den for mange. Vi skal alltids klare oss, men hva med den lokale kolonialbutikken som har ni ganger så høy strømregning som tidligere, spør Førre.

Han reagerer også på hvor lite treffsikre de lanserte støtteordningene faktisk er for næringslivet.

- Det er nå hjelpen må komme; Det får mye større konsekvenser for kommunen om folk mister jobbene sine, repliserer Haugen.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund