Ufarliggjør teknologi

12.05.2022
Anette Friestad Håland, Bouvet, Ingrid Haraldseide, UniMicro, og Bergitte Tønnesen Andersen, CGI, arrangerte SkoleTech sammen med ansatte på Haugesund Folkebibliotek.
CGI, Bouvet og UniMicro lærer høstens 4. klasselærere og skolebibliotekarer programmering
Denne uken gikk SkoleTech av stabelen, et helt nytt konsept som initiativtakerne bak Girl Tech Fest står bak - sammen med ansatte på Haugesund Folkebibliotek. Konseptet er å lære opp høstens 4. klasselærere og skolebibliotekarer i Haugesundskolen i programmering.

– Hele 10 av 11 skoler er med, noe vi er kjempefornøyde med, sier prosjektleder og kundeansvarlig i CGI, Bergitte Tønnesen Andersen.

Målet er å inspirere lærerne og ufarliggjør teknologi, og nå både håper og forventer initiativtakerne at lærerne tar med seg kunnskapen og inspirerer videre i klassene sine.

– Dette er første gang vi gjennomfører et slikt opplegg, og vi ser for oss at dette bare er begynnelsen. Behovet er definitivt der ute, og vi er takknemlige for å være med og spre det glade teknologibudskap!, smiler Andersen.

Biblioteket hadde fått midler av fylkeskommunen og kjøpt inn klassesett med micro:bit til alle som deltok.

– En micro:bit er en liten mikrokontroller som kan programmeres ved hjelp av en datamaskin eller nettbrett, enten med blokk-koding eller tekstkoding, til å utføre enkle kommandoer, forklarer Ingrid Haraldseide, prosjektleder i UniMicro.

På programmet sto også blokk-koding i Scratch, der deltakerne skulle lære seg å få enkelte elementer i en illustrasjon til å skifte farge, snurre og rotere.

– Ungene er uredde og ofte veldig mye flinkere enn oss voksne, men det er veldig viktig at også lærerne får en større forståelse for dette, sier Anette Friestad Håland, enhetsleder i Bouvet Haugesund.

Til høsten skal deltakerne nemlig dra veksler på kunnskapen de tilegnet seg på dette kurset, når det skal gjennomføres SkoleTech på de enkelte skolene.

Initiativtakerne er enige om at det er et samfunnsansvar å øke teknologikompetansen, og ser for seg at dette enkelt kan utvides til andre kommuner og fylker.
Teknologi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund