Vant havvindauksjon i Estland.

21.06.2024
Til venstre prosjektdirektør Kjetil Jacobsen og CEO Knut Vassbotn , Deep Wind Offshore.

Deep Wind Offshore med ny milepæl.

 

De baltiske landene er blitt enige om å åpne opp områder for havvindproduksjon med en samlet kapasitet på 20 GW innen 2030, og Estland har satt opp tempoet. Nå har Deep Wind Offshore sikret seg et GW-område.

 

– Dette er en milepæl for selskapet, og vi er veldig fornøyde med å ha vunnet denne auksjonen. Estland viser handlekraft innen havvind, og Deep Wind Offshore vil bidra til at landet når sine klimamål, styrker energisikkerheten, utvikler verdikjeder og skaper nye arbeidsplasser, sier CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore i en pressemelding.

 

Havvindområdet Saare 2.1 har en vanndybde på mellom 29 og 66 meter og har et areal på 164 km2. Området ligger utenfor øya Saaremaa, med gunstige vindforhold for effektiv energiproduksjon.

 

– Deep Wind Offshore har fortsatt som mål å utvikle mer enn 10 GW havvind innen 10 år. Det vil si videreutvikling av prosjekter i kjernemarkedene våre og å utnytte mulighetene i nye markeder. Med denne tildelingen er Estland i ferd med å bli et av våre kjernemarkeder, sier Vassbotn.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund