Vokt deg for denne mannen

25.11.2021
John Berkow, den mest fargerike og lengstsittende speaker i Underhusets historie kommer til Haugesund.
Bråker du på neste års Haugalandskonferanse, kan du bli forvist. For der kommer denne mannen..
 
Du kjente ham kanskje igjen? Den ikoniske speakeren i det britiske Underhuset, John Bercow- i egen person!

Og- han er ikke alene..

Bercow kommer i spissen for et spennende galleri av foredragsholdere som skal gi oss haugalendinger en velfortjent, hyggelig og inspirerende dag og kveld- to år etter nedstengningen.

Bare sjekk: 

Solveig Kloppen, kjent og kjær programleder skal lede Haugalandskonferansen 2022Ola Grytten, professor ved NHH, skal gi oss det store bildet
Hanne Røslien har doktorgrad om menneskelig adferd- say no more…Roger Finjord, ex-landslagstrener for fotballkvinnene, skal gi oss en snek av garderobelukta
Andreas Ekstrøm, en av Sveriges beste foredragsholdere, snakker klokt om kraften i Både OGKaja Nordengen er hjerneforsker og tar oss med inn i en rent sagt utrolig verden... og kanskje har Næringsforeningen flere ess i ermet når det nærmer seg 11 mars neste år.
 

Omrigg


Temaet for neste års konferanse er Omrigg.

- Det er et ord som ikke lar seg forklare i ordbøker, men vi vestlendinger vet hva det er, sier leder i Næringsforeningen, Bernt Jæger.

- Det handler om å snu seg rundt og lete etter nye muligheter når en krise går mot slutten. Det er like mye en mental øvelse som en praktisk; vi trenger hverandre for å løfte i flokk og tenke stort, og på en stor konferanse som vår er både foredrag og setting rettet inn mot å rigge om, sier Jæger.
 

Lengst


Men la oss ta vende tilbake til John Bercow, den fargerike og kontroversielle ordstyreren i det britiske Parlamentet, som gikk av for to år siden. Da var han den lengstsittende speaker i Underhusets historie…

Avgangen gikk ikke upåaktet hen:

«Han har fullstendig endret måten jobben hans utføres på», oppsummerte Labour-leder Jeremy Corbyn.

Med sine bestemte, men velmente irettesettelser og muntre beordringer: “Order! – Order! –Order!” – i sin konstante kamp for å kontrollere et nærmest rebelsk og ustyrlig Parlament, har Bercow, som Parlamentets ubestridte leder, blitt en internasjonal kjendis.
 

Erfaringer


I sitt foredrag på Haugalandskonferansen vil Mr Order dele  sine erfaringer fra Westminister; han forteller om lærdommen, historiene og menneskene som har formet både hans karriere og det politiske liv i Storbritannia.

Han tegner et unikt bilde fra innsiden av Parlamentet, og reflekterer over britenes forhold til Brexit.  Han vil også dele noen av sine erfaringer fra ulike forsøk på å reformere århundregamle parlamentariske tradisjoner.
 

Trump


I 2017 skapte han raseri blant enkelte på høyresiden da han uttalte at USAs president Donald Trump ikke burde få tale i Parlamentet.

Etter folkeavstemningen som ga flertall for Brexit, ble Bercow anklaget for å trene lovforslagene som var nødvendig for å gjennomføre utmeldingen. Han fikk på den måten heltestatus blant mange brexit-motstandere.

- John Bercow er en personlighet av de sjeldne og vi gleder oss virkelig til å presentere en slik internasjonal figur for haugalendingene, sier Bernt Jæger.
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund