Yrende liv på Yrkesmessen

16.09.2022
Vi tok en prat med noen av medlemsbedriftene som var utstillere
60 utstillere fra hele regionen møter 2.500 elever og 4.000 besøkende på Yrkesmessen. Målet er å gi ungdommer som skal velge utdanningsretning bedre kjennskap om næringslivet og arbeidsmulighetene som finnes.

Helgevold Elektro

Terje Engelsgjerd og Petter Frøyland, hhv. teamleder og avdelingsleder i Helgevold, kan fortelle at arbeidsmengden - og behovet for mer arbeidskraft øker.

– Elektronikken blir mer og mer avansert, og det er en av grunnene til at vi har mer å gjøre. Mengden kontroller øker også, det blir mer av det også fremover, sier Frøyland.

De har mange lærlinger, bare i år begynte 17 nye.

– Det er den beste rekrutteringen til firmaet, vi ansetter ofte etter endt lærlingetid, forteller avdelingslederen.

Dupont

Alginatprodusenten Dupont forteller at de til nå ikke har hatt problemer med å få tak i folk.

– Jeg tror vi har en populær arbeidsplass, sier HR Manager Marilyn Sivertsen.

Hos dem er det både ansatte innen prosess, automasjon, industrimekanikk og laboratorium. Med på standen var også Jo Heine Andersen Ervesvold, som er i læretiden nå, og Adrian Kulleseid, industrimekaniker som fikk jobb etter han var ferdig med læretiden.

SEAM

Den innovative bedriften SEAM er godt likt blant elevene på messen, kan Trond Sund, teamleder produksjon, fortelle. Han er også ansvarlig for lærlinger og har med seg Daniel Brekkå som er lærling i elektrofaget, på standen.

– Jeg stortrives i SEAM, sier Brekkå.

Teamleder Sund synes det er kjekt at de er en populær arbeidsplass, men med stadig flere oppdrag trenger de enda flere ansatte.

– Vi søker stadig etter folk og ser at det er mer krevende å få tak i folk til enkelte stillinger, sier Sund

Suldal Transport

På standen til Suldal Transport finner vi Camilla Grindheim fra Lærlingkontoret, som er samarbeidspartner på standen.

– Det har vært godt med besøk i dag, spesielt etter første periode, forteller hun. Hun instruerer en interessert elev i hvordan man setter på kjettinger på store trailerhjul mens vi besøker standen.

– Rekrutteringen er bra til yrket, men det er plass til mange flere. Vi trenger flere yrkessjåfører, og det er store muligheter for fast jobb etter endt læretid, sier Grindheim.

Quality Maritim Hotel

Kjøkkensjef Tore Stalsberg har vært på standen hele dagen og ettermiddagen for å rekruttere til yrket. Han forteller at det har vært veldig god interesse hele dagen, og kanskje enda mer når foreldrene er med.

– Synet på matfag har endret seg litt de siste årene. TV-profiler som Hellstrøm og Gordon Ramsey har endret seg litt de også. Nå er det mer fokus på gode råvarer, positivitet heller enn ‘Hell’s kitchen’. Det er dessuten veldig ordnede forhold med ‘normal’ arbeidstid. Ikke jobbing døgnet rundt og alle helger. 7,5 times arbeidsdag, jobbing kanskje annenhver helg og overtidsbetaling, forteller Stalsberg.

Foredrag

Ansvarlig for Yrkesmessen, Ronny Sætre i Haugaland Vekst, Haugaland Skole og Arbeidsliv, var veldig fornøyd med at messen endelig kunne arrangeres igjen etter pandemien. Tradisjonen tro hadde han sørget for et inspirerende foredrag for ungdommer og foreldre på ettermiddagen på dag en. Roger Finjord sørget for mange latterutbrudd og ga viktige budskap alle kunne ta med seg hjem.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund