Reach røper spennende prosjekt
20.01.2021
Første steg i prosjektet er å lansere ubemannede overflatefartøy (Unmanned Surface Vehicle (USVs)) som er dedikert til undersøkelser, inspeksjoner og lysreparerende prosjekter. Disse vil fungere som mobile nødladere, datasentre og kommunikasjonsmoduler for ROV’er. Målet er å lansere de to første av disse i 2022, og det er ambisjoner om å kunne tilby en hel portefølje av subsea-tjenester fra en flåte av lavutslipps og kostnadseffektive ubemannede overflatefartøy innen 2025.
Prosjektet og tjenestene som skal tilbys av Reach Remote har vekket stor interesse fra både offshore vindparker og olje- og gassindustrien. De vil også kunne tilby tjenester til andre markeder, som for eksempel akvakultur og miljøovervåking, for å nevne noen.
Mange fordeler
Teknologien muliggjør en radikal redesign på hvordan ROV-operasjoner gjennomføres. Blant annet vil offshore-bemanningen reduseres betydelig, noe som vil gi store kostnadsbesparelser, og ikke minst bedre sikkerheten og redusere CO2-avtrykket på disse operasjonene.
Jostein Alendal, administrerende direktør for Reach Subsea, mener timingen er riktig i forhold til å lansere Reach Remote på markedet. -Vi har fått en enorm respons og tilbakemelding fra kundene våre og mener det er realistisk å sikte mot en flåte på minst 10 USV’er innen 2025, til våre verdensomspennende operasjoner. Jeg har ingen tvil om at vi har inngått samarbeid med de riktige partnerne for å utvikle dette og samtidig være i forkant av denne overgangen. Ubemannede og karbonnøytrale offshore-operasjoner er en hårete ambisjon, men med det riktige laget og partnere tror vi at ambisjonene er oppnåelige, sier Alendal i en pressemelding.
Jostein Alendal, administrerende direktør i Reach Subsea