Røpet storsatsing på bærekraft-konferanse

28.10.2020
Adm. dir i Næringsforeningen Haugalandet røpet mye i den avsluttende panelsamtalen på konferansen i regi av Naturvernforbundet. Her avbildet med paneldeltakere (fra venstre, Judit Johnstad Bragelien, høgskulelektor HVL, Trine Meling Stokland, varaordfører SV Haugesund, Remy Penev, styremedlem i LO Nord-Rogaland og medlem av Industri Energi og Tormod Karlsen, leder av Haugalandet Vekst.
Næringsforeningen samler ledere på tvers av bransjer i en grønn ressursgruppe, røpet adm. dir. Bernt Jæger
Et sentralt tema på Naturvernforbundets konferanse «Broen til fremtiden – Bærekraft som konkurransefortrinn» var hvordan bedrifter på Haugalandet skal posisjonere seg for fremtiden.

I den avsluttende paneldebatten kunne administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet, Bernt Jæger, røpe en nysatsing som skal belyse forretningsmessige gevinster med omstilling.

-Det sitter mange flinke folk med god kompetanse ute i bedriftene våre. Derfor har vi valgt å etablere en ressursgruppe som heter grønn lønnsomhet, sier han.

Ressursgruppene er en samling av ledere på tvers av bransjer og sektorer. Hensikten med ressursgruppen skal være å styrke konkurransekraften blant bedrifter på Haugalandet gjennom det grønne skiftet.

Samles på tvers av bransjer og sektorer


Jæger trakk frem personer i salen som allerede har bekreftet at de ønsker å bidra i gruppen. Verftsleder i Aibel, Ole Sandvik, daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, mulighetsutvikler i Haugaland Vekst, Silje Rødseike, og prosjektleder i Naturvernforbundet Haugalandet, Ineke de Rezende.

Gruppen består videre av:

  • Daglig leder i ETA Energi, Frode Styve

  • Direktør utvikling og digitalisering i Haugaland Kraft, Stein Inge Morisbak

  • Daglig leder i Serit Idrift, Stian Lauknes

  • Konsulent i Norwegian Offshore Wind-cluster, Karoline Sjøen Andersen


-Det blir en veldig nyttig satsing for hele regionen, sier Jæger.

Uten å røpe for mye informerer Jæger om at det fortrinnsvis er snakk om å skape møteplasser med «grønn lønnsomhet» i fokus.

-Dette skal vi komme mer tilbake til etter gruppen har hatt sitt første møte, sier Jæger.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
A.Utvik as
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Sysco
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland