Se hva som kan komme i Sauda!

27.08.2018
Sauda kan bli storprodusent av bitcoin. Fabrikkanlegg planlegges innerst i Ryfylke.

Med en japansk storkunde på laget, satser den hurtigvoksende datasenterbedriften Kryptovault på to nye anlegg for produksjon av bitcoin.


Administrerende direktør i Kryptovault, Stig Myrseth, og talsmann Gjermund Hagesæter var tidligere denne uken på besøk i Glomfjord i Meløy kommune i Nordland. Der skal selskapet investere 50–60 millioner kroner i et nytt datasenter i gamle lokaler i Glomfjord Industripark, hvor både Yara og Marine Harvest holder til.


– Kryptovault er i ferd med å etablere seg som en stor datasenteraktør i Norge. Det er vel snakk om opp imot 80 megawatt, og det kan bli mer på sikt, sier Gjermund Hagesæter til dn.no

Bruker like mye som Stavanger


Det drøyt ett år gamle selskapet er i ferd med å bli en av de virkelig store strømslukerne i Norge. Kryptovault er også i gang med å etablere seg i Sauda i Rogaland – også der med en kapasitet på 80 megawatt. Med sine to eksisterende anlegg på Follum i Hønefoss og på Dale i Hordaland med en kapasitet på henholdsvis 40 og 17 megawatt, gir det Kryptovault en samlet kapasitet på 217 megawatt.


Det tilsvarer strømforbruket til Stavanger, Norges fjerde største by, ifølge Statnett. I Stavanger bor det 133.000 personer.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro