Se hvem som er i finalen

15.02.2019
2018 innleder en ny ære for oss, sier direktør Paal Aanensen, fjerde generasjon i RG Hagland i Haugesund.
Tradisjonsrike RG Hagland går nye veier og er en av finalistene i kåringen av "Årets bedrift 2018"
De tre andre er Scandic Maritim, Geminor og Westcon Power & Automation.

Prisen deles ut på Haugalandskonferansen, og en jury bestående av Brit-Lise Steinkjellå (SR-Bank), Anne Kristin Helgeland (Næringshagene), Øyvind Steira Mikkelsen (Informasjonskontroll) og NH-direktør Egil Severeide har saumfart flere titalls kandidater.

Juryen endte opp med fire kandidater, som alle presenterte seg og ble «kryssforhørt» tidligere denne uka. Målet var å ende opp med tre finalekandidater, men avstemningen var så jevn at juryen gjorde som i 2014, lar alle fire få anledning til å «skinne» på Haugalandskonferansen 15. mars 2019.

Finalistene er vurdert etter faste kriterier som økonomi, nyskapning, nettverksbygging og omdømme. I tillegg er «handlekraft» tillagt ekstra vekt, siden det er temaet for Haugalandskonferansen i år.

Finalistene:

RG Hagland har historie tilbake til 1872 med shipping og skipsmegling. Selskapet drives i tredje generasjon, og nå er Arne og Knut Wendelbo Aanensen i ferd med å overlate styringen til fjerde generasjon ved sønnene Paal og Øivind.

RG Hagland i dag er et konsert som i tillegg til shipping og megling driver med eiendomsforvaltning og finans.

2018 representerer et vendepunkt for rederiet på flere måter. Agentvirksomheten har gått internasjonalt og kjøpt seg inn i selskaper både i Danmark, Tyskland og Skottland. Konsernet har vokst med 22 prosent i omsetning til 420 millioner og teller nå 150 ansatte.

I tillegg har rederiet fått internasjonal oppmerksomhet gjennom grønn ombygging et av sine 14 skip til hybrid- det første i sitt slag i verden. Mange ulike grep gjennom året gjør konsernet svært godt rustet for framtiden.

 

Scandic Maritim har hatt et jubelår i 2018 og innkassert flere utmerkelser for sine produkter og inkluderende arbeidsmiljø. Med Eidesvik-familien som eier og Scandic-kjedens i ryggen har hotellet befestet posisjonen som regionens storstue.

Reidar Westre er kåret til årets kommersielle manager i Scandic-kjeden, og hotellet har fått flere priser for sin frokost. Hotellet har fått Haugesund kommunes inkluderingspris og har nå ansatte fra 37 nasjoner, et sykefravær på rekordlave 2.8 prosent og en lærlingeandel på 12 prosent.

Det er tøft å drive et storhotell i Haugesund, og bedriften har vært nødt til å gjøre flere grep for å beholde konkurransekraften. Hotel Scandic Maritim har økt satsingen på mat og drikke i forhold til losji til 60-40 %, noe som er unikt i norsk hotellbransje.

Selskapet har 240 ansatte fordelt på 100 årsverkReidar Westre er hotelldirektør på Scandic Maritim.

 

Geminor er et avfallshåndteringsselskap fra Avaldsnes som har lagt Europa for sine føtter. På 14 år har «søppelkongen fra Karmøy», Kjetil Vikingstad og hans stab bygget et selskap fra null til godt over en milliard kroner i omsetningen.

Selskapet har i dag har 50 ansatte fordelt på flere land, og er størst i Europa i sitt segment.

Selskapet er i dag den største eksportøren av restavfall til gjenvinning i UK, og håndterer en halv prosent av restavfallet i Europa.

Målet for de neste tre til fem årene er en dobling av omsetningen og ekspansjon til andre verdensdeler.

Bærekraftig energiproduksjon, ressursknapphet og plast på avveie er aktuelle stikkord storsamfunnet må ta tak i, og der Geminor vil være en del av løsningen.

Selskapet ledes fra Avaldsnes hvor alle viktige strategiske beslutninger også tas. Fokus på innovasjon og utvikling av markedet gir seg blant annet utslag i innovasjonsprosjekter som pellets fra avfall til sementindustrien, plast til drivstoff og trevirke til materialgjenvinning.Ralf Schopwinkel er medeier og en sentral figur i Geminor

 

Westcon Power & Automation er et selskap i Westcon-familien, som har vært gjennom en vellykket snuoperasjon etter oljetrøkken i  2016. Selskapet snudde om på alt året etterpå og har brukt 2018 til å posisjonere seg som en grønn teknologileverandør innen alle forretningsområdene; olje og gass, marine og industri og akvakultur.

Selskapet har i dag 170 ansatte, hovedsakelig på Husøy og Ølensvåg, og omsetter for 320 millioner kroner. Ordrereserven er på 600 millioner kroner, og staben øker stadig.

Westcon Power & Automation leverer komplette elektriske installasjoner for nybygg, ombygging og klassing, samt et bredt spekter av produkter og tjenester.

Selskapet «slåss» mot store internasjonale selskaper, men har det siste året sikret seg en sterk posisjon som leverandør av «grønne» løsninger til ferjer og offshoreskip. Over 25 prosjekter er i gang innen ladeanlegg, landstrøm og batteridrift. Bedriften klarer i imponerende gard å tiltrekke seg kvalifiserte arbeidskraft, og over 10 prosent av arbeidsstokken er lærlinger.Frode Skaar (t.h.) og daglig leder Gunvald Mortveit i Westcon Power & Automation.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland