Siste brikken på plass for Maritim Akselerator

05.03.2020
Marius Selsø Håkonsen i Maritim Akselerator.
Gassco blir siste tilskudd i rekken av partnere i Maritim Akselerator.
Maritim akselererator er et 4-måneders program som knytter gode ideer med mentorer, partnere og investorer innen maritim industri. Hovedfokusområdene er innen energi, shipping og logistikk, og subsea. Med søknadsfrist 12. april kan selskaper fra hele verden søke om å delta i programmet.

-Hensikten med akseleratoren er å tiltrekke oss innovative bedrifter som ønsker å komme hit for å bygge bedriften videre, sier grunder og medeier i Flow Maritim Akselerator, Marius Selsø Håkonsen.

Håkonsen trekker frem den tunge maritime industrien og kompetansen som allerede eksisterer i regionen som en gulrot for søkerne.

Vekker internasjonal interesse


Med Sparebanken Vest, DeepOcean, Haugaland Kraft, Miles og Gassco med på laget, er Håkonsen storfornøyd.

-Næringslivet sponser dette fordi de ser det er en god måte å drive innovasjon på. Å få en stor aktør som Gassco med som partner hever prosjektet og det blir enda mer spennende for selskaper å melde seg på programmet, sier han.

Gassco legger selv vekt på at de er opptatt av innovasjon og samarbeid til å løse fremtidige utfordringer.

-Havet og det maritime miljøet er sentralt for Gassco og for vår virksomhet. Som Flow partner ønsker Gassco å bidra til at gode ideer som bidrar til en bærekraftig fremtid får utvikles, sier Britt Aarhus, Chief Innovation Officer i Gassco.

Selv om søknadsfristen er et stykke unna har programmet allerede vekket internasjonal interesse.

-Vi har fått inn søknader fra Frankrike og Sverige. I tillegg har vi et samarbeid med en akselerator i USA, sier Håkonsen.

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund