Siste Sverdrup-kontrakt tildelt

13.06.2019
Equinor har tildelt den siste kontrakten i et av Nordsjøens største utbyggingsprosjekter noensinne.
Equinor tildeler Subsea 7 kontrakten for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet. Subsea 7 tildeles dermed den siste store undervannskontrakten for Johan Sverdrup fase 2.

Kontrakten er definert som betydelig, ifølge Subsea 7, som vil si at den har en verdi på mellom 1,3 milliarder og 2,6 milliarder norske kroner (150-300 millioner dollar).

Subsea 7 har i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen hatt ansvar for leveranse og installasjon av en rekke undervannskomponenter og oppkobling av rørledninger på feltet, heter det i en pressemelding.

I andre fase av prosjektet tildeles selskapet kontrakten for leveranse og installasjon av rundt 100 kilometer feltrørledninger og 25 rørsløyfer, installasjon av kontrollkabler samt marine operasjoner knyttet til undervannsarbeidet.

Subsea 7 melder at arbeidet med kontrakten starter umiddelbart. Prosjektledelse og ingeniørarbeid vil skje fra selskapets kontorer i Stavanger, men delen vil produseres på basen på Vigra. Offshoreoperasjonene vil finne sted i 2021, hvor de vil ta i bruk en rekke av sine fartøy.Andre fase ble godkjent av Stortinget i april, men arbeidet er alt godt i gang. Andre fase skal etter planen være i produksjon fra 2022.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund