Skal jobbe med sjøkabler

03.07.2019
UNITECH har ansatt Ørjan Ingebrigtsen som ny produktsjef for kabler og umbilical.
Han vil i all hovedsak arbeide fra Haugesund og Stord.

«Ansettelsen av Ørjan vil være en ytterligere styrking av UNITECHs team for avanserte sjøkabler», sier Gunnar Birkeland, CEO i UNITECH.

Ørjan Ingebrigtsen er utdannet elektro- og automasjonsingeniør og har bred erfaring innen elektrofagfeltet. Han har blant annet bakgrunn som fabrikksjef og teknisk sjef ved Nexans Karmøy, og vært prosjektleder i både Nexans, Siemens og andre elektrobedrifter.

UNITECH satser stort på kabler om dagen, og har flere nye design til behandling hos patentstyret.

«Vi har brukt mye tid på å identifisere og kartlegge typiske feilkilder, og mener vi eliminerer et flertall av disse kun gjennom vårt nytenkende design», sier Birkeland.

Satsingen er først og fremst rettet mot elektrifiseringen av havet, og UNITECH ønsker i den anledning å etablere en norsk verdikjede for kabelproduksjon.

«Et av målene våre er å bruke aluminium laget på norsk vannkraft som strømledere i våre nye kabler. Vi er i dialog med Hydro Karmøy, som ved stort nok kvantum stiller seg positive til å produsere nettopp legeringen vi ønsker å benytte oss av i våre kabler», sier Birkeland.

UNITECH anser elektrifiseringen av havet som en stor markedsmulighet for regionen, og ønsker å bidra til grønn verdiskapning i tiden som kommer.

Ørjan ser frem til å jobbe sammen med resten av teamet i UNITECH med å utvikle og levere fremtidens løsninger for sjøkabler og umbilical.

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund