Skal levere betong til Hywind Tampen

10.08.2020
Betongleveransen til verdens største flytende havvindpark er signert.
Ølen Betong AS er tildelt betongleveransen til utbyggingsprosjektet Hywind Tampen av Kværner. Betongleveransen er på ca 35 000 m3 over 16 måneder.

30. juni signerte Ølen Betong kontrakten med Kværner for betongleveranser til flytende betongstrukturer for verdens største flytende havvindpark. Leveransene vil foregå på Stord og Dommersnes i Vindafjord.

-Ølen Betong er en nasjonal aktør med lang erfaring på drift og levering til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien rundt i Norge. Summen av erfaring, kompetanse og kapasitet gjør at Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, sier Erik Stormyr, prosjektleder i Kværner.

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært fornøyd med avtalen som har kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende pionerprosjekt i samarbeid med Kværner.

-Vi anser prosjektet som strategisk viktig for Ølen Betong med tanke på å være med å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for samfunnet sier Norekvål. Samtidig er prosjektet både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder.

Hywind Tampen


Hywind Tampen er verdens største flytende havvindpark. Det er et pionerprosjekt og et viktig bidrag for å redusere utslipp fra Gullfaks og Snorre tilsvarende årlige utslipp fra 100 000 personbiler.
Vindparken vil bestå av 11 vindturbiner basert på havvindkonseptet Hywind som er utviklet av Equinor. Vindmøllene monteres på flytende betongskrog. De 8 MW store turbinene vil få en samlet kapasitet på 88 MW og vil kunne dekke om lag 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på de fem plattformene som utgjør Snorre og Gullfaks.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund