Skal levere kabel til vindmølledemo

06.11.2019
Unitech vinner kontrakt som er viktig for framtiden i vindmarkedet
Tetraspar Demonstrator Project - et felles prosjekt for demonstrasjon av TetraSpar flytende vindturbinteknologi mellom Innogy SE, Shell og Stiesdal Offshore Technologies A / S - har signert en leveransekontrakt med UNITECH Offshore AS for en dynamisk strømkabel og nettforbindelse for fullskala flytende vindmølldemo utenfor Karmøy 2020. heter det i en pressemelding.

Eksperter fra UNITECH, Tetraspar demonstrasjonsprosjekt og investorer har jobbet sammen fra en tidlig arbeidsavtale frem til signering av hovedkontrakt 29. oktober.  

“UNITECH er veldig stolt av å bli valgt og å få muligheten til å bidra til suksessen med TetraSpar demonstrasjonsprosjekt. Vi gleder oss veldig til å fortsette samarbeidet med ekspertene fra Shell, Innogy og Stiesdal Offshore Technologies og for å bidra til å flytte den flytende vindindustrien nærmere kommersialisering, sier Gunnar Birkeland (administrerende direktør).  

UNITECH har utviklet en ny produktkatalog for Offshore Wind og andre Offshore og Subsea applikasjoner med behov for robuste og kostnadseffektive strømkabler. Den nye serien Dynamic Power Cables er designet for feilfri drift i Floating Wind Turbine (FWT) industrien og er basert på mange års erfaring og studier av de kjente feilmekanismene i undervannskabler.

 

Om UNITECH Offshore;

UNITECH er et privateid selskap med hovedkontor i Bergen og fasiliteter i Houston, Perth, Singapore og på Haugalandet/Sunnhordland

I fire tiår har UNITECH støttet oppdragsgivere innen undersjøisk olje- og gassdrift over hele verden med avanserte oppfinnelser, design og teknologi. Produktporteføljen inkluderer kontakter og kabel for toppside- og undervannsapplikasjoner som er designet og laget av UNITECH. Siden 2012 har UNITECH gjort betydelige investeringer i produksjonsanlegget i Stord, Norge for utvikling av dynamiske kraftkabler.    

                        

Om Tetraspar demonstrasjonsprosjekt:                           

TetraSpar Demonstrator Project er et fellesprosjekt mellom Shell (66% aksjonær), innogy SE (33% aksjonær) og Stiesdal Offshore Technologies A / S (SOT). Endelig investeringsbeslutning ble tatt i februar 2019 og fullskala-demoen vil ligge omtrent 10 km fra land i vanndyp på 200 meter på teststedet til Marine Energy Test Center (Metcentre) nær Haugesund.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund